Supercup prooi voor jeugdteams Ajax en PSV

28 augustus 2016, 10:38

Na de landstitel nu ook de Supercup voor jeugdinternational Carel Eiting van Ajax onder 19. - Foto: KNVB Media

Ajax onder 19 heeft zaterdag voor de derde keer op rij de Supercup veroverd. De Amsterdammers, die vorig jaar kampioen werden in hun leeftijdscategorie, waren met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Vitesse. In 2014 en 2015 won Ajax ook al de Supercup.

Het duel tussen de hoogste jeugdteams van Ajax en Vitesse werd gespeeld op sportcomplex De Toekomst, de thuisbasis van de Amsterdammers. Daar werd voor de aftrap een minuut stilte in acht genomen voor de vrijdag overleden oud-international en Ajax-icoon Ton Pronk. Ook speelde de thuisploeg met rouwbanden.

In de eerste helft had Ajax het initiatief. Na een half uur spelen zorgde Mees de Wit voor de openingstreffer. Na rust werd Vitesse gevaarlijker en leek de gelijkmaker op komst. Die kwam er niet voor de Arnhemmers. Ajax, dat dit seizoen onder leiding staat van 84-voudig international Aron Winter, scoorde wel. Halverwege de tweede helft kopte spits Kaj Sierhuis raak na een afgemeten voorzet van Justin Kluivert: 2-0.

De Eredivisie voor Onder 19-teams gaat volgende week van start.

Onder 17

De Supercup voor Onder 17-teams is zaterdag een prooi geworden voor PSV. Op het eigen sportcomplex De Herdgang nemen de Eindhovenaren de strafschoppen net even beter dan hun generatiegenoten van Feyenoord (5-4).

Penalty's moesten een beslissing forceren, nadat er na de reguliere speeltijd een 1-1 stand op het bord stond. Sekou Sidibe zette PSV onder 17 na 25 minuten op een 1-0 voorsprong, maar die werd vlak voor rust teniet gedaan door een Rotterdamse goal van aanvoerder Cheick Toure. Via de strafschoppenserie pakte het PSV van trainer Peter Uneken uiteindelijk de Supercup.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.