Os Lusitanos met overtuigende zege naar bekerfinale

6 februari 2016, 20:12
5:03

Regerend landskampioen Os Lusitanos plaatste zich zaterdag met een overtuigende 6-0 overwinning op Hovocubo voor de KNVB-bekerfinale op 25 maart. Met onder andere drie treffers van Petra Verbeek gaan de Amsterdamse vrouwen op jacht naar de eerste bekerwinst in de geschiedenis.

Bekijk hierboven de samenvatting.

Volle tribune

In Leek speelden KPT Nieuw Roden en Drachtster Boys voor een volle tribune de andere halve finale. Het was smullen voor de toeschouwers op deze avond, in een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 5-7 overwinning voor de gasten uit Drachten.

In het begin kregen beide teams kansen. Halverwege de eerste helft maakte Marian Meijer de 0-1. Het was Anne Bandringa die snel daarna de 1-1 binnenschoot. Keepster Teuny Bosma behoedde daarna haar ploeg voor een achterstand. Aan de andere kant maakte Jessie Prijs de 1-2. Ook nu kwam Nieuw Roden snel op gelijke hoogte, ditmaal door Linda Visser. Na de rust schoof Marian Meijer de 2-3 binnen. De thuisploeg zocht de gelijkmaker en het was Nancy Loth die 3-3 maakte. Dezelfde speelster zorgde vlak daarna voor de eerste voorsprong van de thuisploeg. Na een halve minuut maakte Marian Meijer haar derde goal en stond het weer gelijk: 4-4.

Beslissing

In het eerste gedeelte van de verlenging werd het 4-6 voor de bezoekers door de vierde treffer van Marian Meijer en een verre uitworp van Teuny Bosma, die aangeraakt werd door Jouke van der Meer. KTP Nieuw Roden gaf alles in de tweede verlenging. Het lukte Jildau Huitema 43 seconden voor tijd op de 5-6 te scoren, maar verder kwam de thuisploeg niet. Vera Veelers maakte er vlak voor tijd zelfs 5-7 van, waardoor Drachtster Boys voor de tweede keer in de geschiedenis in de finale staat.

De finale op 25 maart (Goede Vrijdag) wordt net als bij de mannen gespeeld in sporthallen Zuid in Amsterdam.