Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overeenkomst Nike en KNVB volgens de regels

KNVB Media
KNVB Media
5 februari 2016, 16:00

Foto: KNVB Media

De sponsorovereenkomst tussen Nike en KNVB is volgens de regels tot stand gekomen. Dat is de uitkomst uit een uitvoerig intern onderzoek dat de KNVB onlangs naar de sponsorrelatie uitvoerde. Dit betekent dat de overeenkomst tussen Nike en KNVB, die in 1996 is gesloten, geen onrechtmatigheden bevat.

Chris van Nijnatten, woordvoerder van de KNVB: "Naar aanleiding van berichten in de media, hebben we puur uit het oogpunt van zorgvuldigheid de contracten tussen Nike en KNVB onderzocht. Hoewel er geen directe reden was om aan te nemen dat er twintig jaar geleden onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden, is het goed nu ook met zekerheid te kunnen zeggen dat toentertijd alles volgens de regels is gegaan."

Achtergrond

Dinsdag 9 juni 2015 verscheen in Het Financieele Dagblad een artikel waarin melding werd gemaakt dat, in het verlengde van onderzoeken bij FIFA, vragen zijn gerezen over de totstandkoming van de sponsorrelatie tussen de Braziliaanse voetbalbond en Nike. In het bewuste artikel werd tevens melding gemaakt van de sponsorovereenkomst tussen Nike en KNVB waarin een en dezelfde Nike directeur bij de totstandkoming in 1996 betrokken was.

Hoewel er geen concrete aanleiding of verdenking bestond te veronderstellen dat er bij het aangaan van de sponsorrelatie tussen KNVB en Nike zaken niet in orde zouden zijn geweest, besloot de KNVB te onderzoeken of in de administratie of de overeenkomst mogelijke aanwijzingen daarvoor gevonden konden worden.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen