Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jaap Stam rondt individueel traject Coach Betaald Voetbal succesvol af

KNVB Media
KNVB Media
24 november 2015, 16:00

Foto: KNVB Media

Jaap Stam heeft de cursus Coach Betaald Voetbal met succes afgerond. De KNVB stelde voor de 67-voudig international, net als eerder voor Seedorf, een individueel opleidingsprogramma samen. De cursus op maat is een gevolg van het congres over de toekomst van het Nederlandse voetbal van december 2014.

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: “Een van de aandachtspunten dat uit het congres kwam, was om te kijken naar de kwaliteit van de cursussen. Dat hebben we gedaan en we zijn tot de conclusie gekomen dat het om uiteenlopende redenen soms beter is om iemand een cursus op maat aan te bieden. Dat gold eerder voor Seedorf en nu voor Stam. Hierdoor konden zij via de Nederlandse route hun UEFA Pro diploma halen.”

Cursus op maat

Naast de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal stelt de KNVB sinds kort voor sommigen ook een individueel traject samen. Deze cursussen op maat komen tegemoet aan de specifieke behoeften van de trainer in opleiding. Zowel wat betreft de inhoud van de cursus als de periode waarbinnen de cursist de cursus volgt. De docenten van de KNVB zorgen ervoor dat een cursus op maat kwalitatief hetzelfde is als de reguliere cursussen, want de criteria voor het behalen van het UEFA Pro diploma zijn hetzelfde.

Om in aanmerking te komen voor een cursus op maat, moet iemand vijftig interlands gespeeld hebben, met het Nederlands elftal twee eindtoernooien gespeeld hebben en minimaal zeven jaar als professional gevoetbald hebben, waarvan vijf jaar in een Europese topcompetitie (Engeland, Duitsland, Spanje of Italië).  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen