Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spitse: 'Trots op hoe we het gedaan hebben'

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2016, 22:12

Sherida Spitse in actie tegen Engeland. - Foto: KNVB Media

De wedstrijd tegen Engeland ging weliswaar met 0-1 verloren, toch zag Sherida Spitse na afloop vooral de positieve punten. "Het is balen dat we dit niet hebben gewonnen, maar ik ben trots op hoe we het gedaan hebben."

"In de eerste helft stonden we gewoon goed en gaven we niks weg", zegt Spitse. "Zelf creëerden we een paar kansen. Ook in de tweede helft bleven we voetballen, stonden we grotendeels op hun helft en was er niks aan de hand. Op dat ene moment na, van de tegentreffer. Dat is heel erg zuur. Zo is het voetbal: als je zelf je kansen niet afmaakt, doet de ander het."

Trots

Dit geeft vertrouwen

"Toch ben ik ook trots op iedereen, hoe we het gedaan hebben. We hebben laten zien wat we kunnen. Hoe compact we staan, hoe we schuiven en hoeveel energie er in zit; dat geeft vertrouwen. Ook aan de bal waren we rustig en hielden we het overzicht. Onze passing is goed en dat is zeker tegen zo'n topploeg als Engeland belangrijk."

Spitse: "Hoe compact we staan, hoe we schuiven en hoeveel energie er in zit; dat geeft vertrouwen."

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen België waren de OranjeLeeuwinnen nu zowel voor als na rust dominant. "Al zakten zij in de tweede helft iets meer in en kregen we daardoor ook iets meer ruimte en tijd om te voetballen. Ze trokken een muur op bij hun eigen zestien en wij moesten daardoor proberen daar de gaatjes in te vinden. We hebben een aantal kansen gehad, die hadden we moeten afmaken."

Energie

Als de ene het duel niet won stond de volgende er weer

Zelf speelde Spitse ook een sterke partij op het middenveld. Zowel in verdedigend opzicht als opbouwend vertolkte ze een belangrijke rol voor de Leeuwinnen. "Sowieso ging het goed op het middenveld. We wonnen veel duels en tweede ballen, dat is zo belangrijk in een wedstrijd. Als team stonden we compact, als de ene het duel niet won stond de volgende er weer. Ook Shanice die nog terugsprintte en achterin een sliding maakt. Daar krijg je energie van."

Zo eindigden de Oranjevrouwen 2016 met een nederlaag. "Het resultaat is natuurlijk het belangrijkste, maar we zijn op weg naar het EK. Deze wedstrijden hebben we nodig, hier moeten we punten uit halen om vooruit te kijken. Vanavond speelden we een goede wedstrijd. Helaas zonder overwinning, maar we hebben hele goede dingen laten zien."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen