Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen met 23 speelsters naar Schotland en Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2016, 10:00

Vivianne Miedema is één van de 23 speelsters die geselecteerd zijn voor de komende twee oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Arjan van der Laan heeft 23 speelsters geselecteerd voor de komende twee oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen in oktober. Op donderdag 20 oktober om 19.00 uur (20.00 uur Nederlandse tijd) staat in Edinburgh de wedstrijd tegen Schotland op het programma. Vijf dagen later, op dinsdag 25 oktober is in het Duitse Aalen de huidige Olympisch kampioen Duitsland de tegenstander van Oranje. Dit duel start om 16.10 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: 

Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Liverpool FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (Achilles’29), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Renee Slegers (Linköping FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

Twaalf keer winst

Nederland speelde 17 keer eerder tegen de Schotse voetbalvrouwen. Oranje won twaalf wedstrijden, speelde één maal gelijk en verloor vier keer van de huidige nummer 21 van de FIFA ranglijst. Schotland plaatste zich onlangs voor het eerste in de geschiedenis voor een Europees eindtoernooi en is er bij tijdens WEURO2017 in Nederland komende zomer.

Oranje en Duitsland stonden tijdens dertien eerdere ontmoetingen tegenover elkaar. Negen keer won het Duitse team, twee duels eindigden in een gelijkspel en Nederland wist tweemaal te winnen van onze Oosterburen. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was op 11 juli 2013 tijdens het EK in Zweden. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen