Oranjevrouwen verliezen oefeninterland van VS: 3-1

19 september 2016, 8:34
5:35

Shanice van de Sanden maakte het enige Nederlandse doelpunt. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondagnacht niet weten te winnen van de Verenigde Staten. In de Georgia Dome in Atlanta was de regerend wereldkampioen met 3-1 te sterk. Shanice van de Sanden maakte het Nederlandse doelpunt.

Oranje trad zondag, 19.30 uur plaatselijke tijd, voor ruim vijftienduizend toeschouwers aan in de indrukwekkende Georgia Dome. Oranje schoot uit de startblokken en kwam na nog geen twee minuten spelen op voorsprong. Shanice van de Sanden werd de diepte ingestuurd en was alle verdedigers te snel af. De aanvaller van Liverpool rondde vervolgens koelbloedig af.

Hierna leek de thuisploeg wakker geschud. Want vervolgens kwamen de Amerikaanse vrouwen er een aantal keer gevaarlijk uit. Een eerste inzet van Carli Lloyd kon nog worden gekeerd maar de tweede doelpoging was keeper Van Veenendaal te machtig. Na rust liep de thuisploeg via een eigen goal van Mandy van den Berg en een treffer van Allie Long uit naar 3-1.

"In de eerste helft konden we heel aardig meekomen met Amerika. We hielden de ruimtes klein waardoor onze organisatie goed stond. In de tweede helft gingen zij met wat meer druk naar voren spelen, daar hadden we moeite mee", aldus aanvoerster Mandy van den Berg.

Statistieken:

Wedstrijd
USA - Nederland 3-1 (1-1).

Scoreverloop
2. Van de Sanden 0-1, 35. Lloyd 1-1, 50. Van den Berg (e.d.) 2-1, 77. Allie Long 3-1