Oranje onder 17 als groepswinnaar naar EK in Kroatië

KNVB Media
19 maart, 19:25

Daishawn Redan was weer belangrijk voor Onder 17. - Foto: KNVB Media

Drie duels, negen punten. KNVB-coach Kees van Wonderen kon niet anders dan uitermate tevreden zijn na de soepel verlopen expeditie tijdens de Eliteronde in eigen land. Na zeges op België (2-0) en Wit-Rusland (3-2) moest dit keer ook Italië het hoofd buigen tegen Onder 17; 2-1.

Van Wonderen had zijn ploeg voor aanvang van het laatste duel flink op de schop gegooid. Slechts vier van de spelers die in de eerste twee wedstrijden als basisspeler op het veld stonden, begonnen ook aan het laatste duel. Op het spel stond alleen nog de groepswinst, nadat beide ploegen zich donderdag al hadden geplaatst voor het eindtoernooi komende zomer in Kroatië.

Goede start

Net als afgelopen donderdag tegen Wit-Rusland begon Oranje ook nu heel aardig aan het duel. Moest Nederland donderdag nog een dik kwartier wachten voor de openingsgoal in het net lag, dit keer was het na twaalf minuten voetballen al 2-0. Eerst werd captain Daishawn Redan na acht minuten onderuit geschoffeld in het strafschopgebied en benutte hij zelf de toegekende strafschop.

Het is mooi om te zien hoe jongens die door blessures van anderen de kans kregen om zich te laten zien, zijn opgestaan

Vier minuten later was het diezelfde Redan die wederom met een knappe individuele actie zichzelf vrij speelde en voor het doel ploeggenoot Giovanni de la Vega zag staan. De buitenspeler schoot van dichtbij in het dak van het doel raak. Onder 17 kwam in het vervolg van de eerste helft eigenlijk geen moment in de problemen, had ook het meeste balbezit, maar tot veel kansen kwam de ploeg niet meer. Omdat ook Italië geen vuist kon maken kabbelde het duel naar de rust.

Italië sterker

Na de pauze deed Italië er een schepje bovenop en had Oranje het lastiger. Het resulteerde in de 2-1 van Hans Nicolussi Caviglia in de 52e minuut, maar verder dan wat gevaarlijke situaties via dode spelmomenten kwamen de Italianen in het vervolg niet meer. Nederland was nog één keer gevaarlijk, maar de poging van de ingevallen buitenspeler Thijs Oosting ging hoog over.

Blijdschap na de derde zege op rij in de Eliteronde.

Over de eerste helft was Van Wonderen na afloop prima te spreken. “We hebben de jongens die nog niet zoveel hadden gespeeld een kans gegeven om zich te laten zien. Die hebben dat zeker voor de rust prima opgepakt, maar ik vond dat we na de pauze geen goed niveau meer hebben gehaald. Italië deed er een schepje bovenop en wij hadden moeite om weer in de wedstrijd te komen. Gelukkig hebben we de wedstrijd en daardoor het toernooi wel op een goede manier af weten te sluiten door de 2-1 over de streep te trekken.”

Tevreden coach

Het EK is een mooi moment om ons te kunnen meten met de beste landen uit Europa

De oefenmeester was daarnaast zeer te spreken over het verloop van het hele toernooi. “Negen punten uit drie duels is de maximale score. Ik vind ook dat we een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt, niet in het minst omdat toch een paar voor ons heel belangrijke spelers kort voor het toernooi moesten afzeggen. Het is mooi om te zien hoe andere jongens die daardoor de kans kregen zijn opgestaan.”

In mei reist Van Wonderen met Onder 17 af richting Kroatië, waar het EK wordt gespeeld. “Een mooi moment om ons te kunnen meten met de beste landen uit Europa, waarbij de beste vijf landen zich ook nog eens plaatsen voor het WK dit najaar. Een mooie uitdaging voor ons dus.”

Statistieken

Wedstrijd
Onder 17 – Italië 2-1 (2-0).

Scoreverloop
8. Daishawn Redan 1-0 (strafschop), 12. Giovanni de la Vega 2-0, 52. Hans Nicolussi Caviglia 2-1.

Opstelling Onder 17
De Keijzer, Geertruida, Bakker (71. Pierie), Haspolat (41. Oosting), Ladan, Redan (41. Buitink), De la Vega, St. Jago, De Haas, Mendonca, Van Kaam.

Oranje tegen Ivoorkust

Nederland


Ivoorkust

4 juni 2017 - Stadion Feijenoord

Bestel nu je kaarten!

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Terug naar boven