Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 superieur naar poulewinst

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2016, 18:17

Na Denemarken en Liechtenstein moest ook Hongarije buigen voor Oranje onder 17: 4-0. - Foto: KNVB Media

Even wreef Kees van Wonderen zich in de ogen, maar het stond er toch echt. Na drie EK-kwalificatiewedstrijden veroverde Oranje onder 17 niet alleen het maximale aantal punten in drie wedstrijden, maar behaalde het ook een doelsaldo van +15. “Super”, vond ook de KNVB-coach. “Dit hadden we niet durven dromen in een vooraf toch moeilijke poule met Denemarken en Hongarije.”

Nadat eerder Denemarken en Liechtenstein achtereenvolgens met 2-0 en 9-0 moesten buigen voor de dadendrang van Oranje, was het maandag de beurt aan het gastland. Even was Onder 17 onder de indruk van de publieke belangstelling voor het duel, maar na een minuut of vijf spelen schudde het de schroom van zich af. Het resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning. “En die had nog wel wat hoger mogen uitvallen”, zag Van Wonderen.

Statistieken

Wedstrijd

Oranje onder 17 – Hongarije 4-0 (2-0).

Scoreverloop

7. Zakaria Aboukhlal 1-0, 27. Juan Familio-Castillo 2-0 (strafschop), 43. Daishawn Redan 3-0, 51. Myron Boadu 4-0.

Opstelling Nederland

Schendelaar, Daverveld, Bakker, Pierie, Geertruida, Redan (54. Mallahi), Haspolat, El Bouchataoui (69. Lathouwers), Castillo, Aboukhlal (47. Van Hoeven), Boadu.

Van Wonderen: 'Genoten' Van Wonderen: 'Genoten' Lees het volledige wedstrijdverslag en de reactie van Kees van Wonderen op OnsOranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen