Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17-speler Dogucan Haspolat vestigde al record

KNVB Media
KNVB Media
26 september 2016, 17:03

Oranje onder 17 neemt het in de EK-kwalificatie op tegen Denemarken, Liechtenstein en Hongarije. - Foto: KNVB Media

Voor het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar begint de EK-kwalificatie deze week. Woensdag is het eerste duel in de groepsfase, die deze dagen in zijn geheel in Hongarije wordt afgewerkt. In de aanloop zetten we de schijnwerpers op drie bijzondere spelers uit de selectie. Vandaag: Dogucan Haspolat.

De naam van Dogucan Haspolat is voor eeuwig in de geschiedenisboeken opgenomen. Een paar minuten in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord waren daar al voldoende voor. De middenvelder van Excelsior, die deel uitmaakt van de selectie van Onder 17, was de eerste speler in de Eredivisie die is geboren in de 21e eeuw, hij is geboren op 11 februari 2000.

Excelsior-jeugd

Haspolat doorliep vanaf zijn vijfde jaar het jeugdprogramma van de Rotterdamse club. Toen de Eredivisionist uit de wijk Kralingen in de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 meerdere spelers nog moest missen, werd Haspolat bij de groep gehaald om mee te trainen.

De middenvelder maakte zo'n goede indruk bij trainer Mitchell van der Gaag, dat hij daarna bijna alle trainingen meedeed. Zijn beloning was op zaterdag 27 augustus, in de uitwedstrijd bij Feyenoord. Zes minuten voor tijd viel het 16-jarige talent in voor zijn ploeggenoot Kevin Vermeulen, waarmee historie was geschreven.

EK-kwalificatie met Onder 17

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 28 september tot en met 3 oktober de eerste ronde van de EK-kwalificatie. De ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen treft in deze eerste ronde de generatiegenoten van Denemarken, Liechtenstein en Hongarije. De beste twee uit de poule kwalificeren zich voor de volgende ronde. Nederland speelt alle drie wedstrijden in het Dabas Varosi Stadium in Boedapest.

Selectie en programma Selectie en programma Oranje onder 17 speelt van 28 september tot en met 3 oktober de eerste ronde in de EK-kwalificatie.

Het programma:

Woensdag 28 september
16.00 uur Hongarije - Liechtenstein
16.00 uur Denemarken - Nederland

Vrijdag 30 september
16.00 uur Hongarije - Denemarken
16.00 uur Nederland - Liechtenstein

Maandag 3 oktober
15.00 uur Liechtenstein - Denemarken
15.00 uur Nederland - Hongarije

EK 2017 in Kroatië

Kroatië organiseert volgend jaar het EK 2017 voor spelers onder de 17 jaar. Aan dit toernooi mogen zestien landen meedoen, waarbij Kroatië als gastland automatisch gekwalificeerd is. Om hier te komen moet Oranje onder 17 twee kwalificatierondes overleven. Tijdens de eerste kwalificatieronde doen 52 landen mee, die verdeeld zijn over dertien groepen.

Uit elke groep gaan de nummers één en twee automatisch door naar de tweede ronde, evenals de vijf beste nummers drie, gemeten over alle dertien kwalificatiepoules. In de zogenoemde ‘eliteronde’ komen 32 landen uit, verdeeld over acht groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de zeven beste nummers twee, gemeten over alle acht kwalificatiepoules. Het EK in Kroatië vindt plaats van 3 tot en met 19 mei 2016.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen