Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 ‘in juiste flow’ voor halve finale EK tegen Spanje

KNVB Media
KNVB Media
28 juli 2016, 10:27

Paulina Quaye maakt tot nu toe een uitstekende indruk op het EK. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar hoopt donderdagavond ten koste van Spanje de finale van het Europees kampioenschap in Slowakije te halen. Het vertrouwen is in ieder geval groot.

De wedstrijd begint om 20.30 uur en wordt live uitgezonden op Eurosport 1. Onder 19 plaatste zich als tweede in de poule voor de halve finale. Na twee overwinningen tegen Slowakije en Noorwegen was in de laatste groepswedstrijd Frankrijk met 2-1 te sterk.

De wedstrijd tegen Frankrijk voelde als een laatste waarschuwing

Dat verlies stemde niet tot tevredenheid, maar was genoeg om de halve finale te halen. “De wedstrijd tegen Frankrijk voelde als een soort laatste waarschuwing”, vertelt keeper Paulina Quaye. “Maar we zitten in de halve finale, dus we mogen tevreden zijn. Volgens mij zitten we nog steeds in de juiste flow.”

De keeper speelt vooralsnog een uitstekend EK en was in alle duels op cruciale momenten belangrijk voor haar ploeg. “Tijdens de wedstrijd ben ik daar niet zo mee bezig en gaat het mij er vooral om dat ik die bal tegenhoud. Maar als ik na afloop de wedstrijd voor mezelf evalueer denk je natuurlijk wel aan die momenten terug.”

‘Verdedigend goed staan’

Ook in de wedstrijd tegen Spanje zal het volgens de goalie gaan om details en scherpte in defensie.

“Wij hebben mensen die doelpunten kunnen maken, maar die heeft Spanje ook. Volgens mij gaat het er om wie er verdedigend het beste staat”, meent Quaye. “We hebben op de beelden gezien dat Spanje graag de bal heeft en zoekt naar het gaatje. In de omschakeling ligt voor ons de ruimte om gevaarlijk te worden."

In tegenstelling tot de eerdere EK-wedstrijden is het duel met Spanje nu vanuit Nederland rechtstreeks te volgen op Eurosport 1.“Toen we naar het EK gingen kreeg ik al veel berichtjes van mensen die vroegen waar ze het konden volgen. Dus ik verwacht dat ze nu thuis wel voor de buis zitten.”

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen