Vrouwen onder 19 ook te sterk voor Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
22 juli 2016, 20:44

Vita van der Linden in duel met haar Noorse tegenstander. - Foto: Remko Kool / Goalphoto.nl

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft ook de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. Noorwegen, dat net als Nederland de eerste wedstrijd had gewonnnen, werd met 1-0 verslagen door een goal van Sisca Folkertsma.

Na een klinkende 6-0 overwinning op gastland Slowakije stond voor Vrouwen onder 19 vrijdag de tweede EK-wedstrijd op het programma. Dat het duel met Noorwegen een stuk lastiger zou worden, werd al vanaf de eerste minuut duidelijk. De Noorse vrouwen zetten de Nederlandse defensie al vroeg onder druk en Oranje had moeite om hier onderuit te voetballen. "Je zag dat wij bleven proberen om op te bouwen. Als je dan slordig bent, breng je jezelf in de problemen. Je moet dan soms ook voor de lange bal kunnen kiezen", vond KNVB-coach Jessica Torny.

Na rust beduidend beter

In de tweede helft was het spel van Oranje beduidend beter. Het leidde al vroeg na rust tot een treffer. Een geweldige knal van zo’n 35 meter van linksback Ashleigh Weerden was te lastig voor de Noorse keeper Norstrøm. Vervolgens was Sisca Folkertsma er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

Na de goal golfde het spel op en neer. Keeper Paulina Quaye hield met een geweldige redding Oranje op voorsprong en aan de andere kant was Jill Roord twee keer dichtbij de 2-0. Torny: "Het was gezien de spanning wel prettig geweest als we de tweede ook hadden gemaakt. Daar waren we een aantal keer dichtbij."