Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen WK-ticket Onder 19 na krankzinnige play-off

KNVB Media
KNVB Media
21 juli 2016, 22:05
3:04

Onder 19 is aangeslagen na het missen van het WK-ticket. - Foto: KNVB Media

Tachtig minuten lang was het Nederlands elftal onder 19 jaar volstrekt machteloos tegen Duitsland, daarna volgde een miraculeuze opleving die het WK-ticket alsnog vol in het vizier bracht. Maar na de verlenging (3-3) brak de strafschoppenserie Oranje uiteindelijk op. De ploeg verlaat het Europees kampioenschap met lege handen. Geen EK-titel en nu ook geen WK-deelname.

Hoe dat kan? Het is nauwelijks na te vertellen. De ploeg van KNVB-coach Aron Winter was tachtig minuten lang volstrekt machteloos tegen Duitsland, mocht nergens aanspraak op maken, maar spotte in de slotfase en de daaropvolgende verlenging alsnog met alle voetbalwetten. De vele onverwachte wendingen deden alle betrokkenen duizelen.

Zelfs in de penaltyreeks, die de doorslag moest geven over wie er met het vijfde en laatste Europese WK-ticket vandoor ging, switchte het momentum van de ene naar de andere ploeg. Had aanvoerder Nouri de vijfde strafschop raak geschoten, dan was het klaar. Hij mikte op de lat. Hetzelfde deed Vlap bij strafschop nummer zes, waarna Henrichs de Duitsers wél definitief naar Zuid-Korea schoot.  

Statistieken:

Wedstrijd
Duitsland - Nederland 3-3 (1-0).
Duitsland wint na strafschoppen (5-4).

Scoreverloop
43. Phillipp Ochs 1-0; 81. Abdelhak Nouri 1-1; 88. Dennis van der Heijden 1-2; 90+3 Suat Serdar 2-2; 96. Marvin Mehlem 3-2; 111. Sam Lammers 3-3.

Geel
Horn, Mittelstädt (Duitsland); Ter Avest, Lelieveld, Eiting, Verdonk (Nederland).

Opstelling Nederland
Van Osch, Lelieveld, Rosario, Ter Avest, Verdonk, Duarte (106. Vlap), Eiting, Schuurman (46. Carolina), Nouri, Bergwijn (73. Van der Heijden), Dekker (46. Lammers). Deceptie Deceptie Lees het gehele verslag van de WK play-off tussen Duitsland en Nederland op OnsOranje.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen