Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 naar halve finale EK na winst op Zweden

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2016, 19:52

Door een 0-1 overwinning heeft Onder 17 de halve finale van het EK in Azerbeidzjan bereikt. - Foto: KNVB Media

Op de dag dat de pas 18-jarige Max Verstappen geschiedenis schreef in de Formule 1 en op de kop af vijf jaar na de eerste EK-titel voor een Nederlands Onder 17-team heeft de huidige Onder 17-ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen een mooie stap gezet om zelf geschiedenis te schrijven. Op het EK in Azerbeidzjan werd de halve finale bereikt door een 0-1 zege tegen Zweden.

Na ruim een uur spelen verscheen de dikverdiende 0-1 op het scorebord. Een corner van Justin Kluivert werd richting het doel geknikt door Oranje-aanvoerder Matthijs de Ligt, waar Tahith Chong op een meter of vijf de bal verlengde met de buitenkant van zijn rechterschoen, Zweden-goalie Pontus Dahlberg kansloos achterlatend.

Het bleek voldoende voor een plaats in de halve finale. Daarin wacht Portugal. "Een sterke tegenstander", wist Van Wonderen. "Een ploeg met een heel andere speelstijl dan Zweden. Zij zullen veel meer zelf ook het initiatief pakken. Het is een ploeg met een aantal heel goede spelers voorin. Maar we staan in de halve finale, er zijn alleen nog maar sterke teams over. Dit is geweldig voor de jongens, zeker voor hun ontwikkeling. En nu we er zo dichtbij zijn willen we die finale natuurlijk ook halen."

Karakteristieken

Wedstrijd:
Zweden – Onder 17 0-1 (0-0).

Scoreverloop:
62. Tahith Chong 0-1.

Gele kaart:
Wehrmann en Vente (Nederland).

Opstelling Oranje onder 17:
Van de Meulenhof, Malacia (80. Struijk), De Ligt, Wijndal, Bakboord, Wehrmann, Fernandes, Malen, Chong (77. Kadioglu), Vente, Kluivert (69. Nunnely).

Wedstrijdverslag Onder 17 Wedstrijdverslag Onder 17 Lees het hele verslag op OnsOranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen