Onder 15 verliest opnieuw van België

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2015, 21:32

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft ook de tweede wedstrijd tegen België niet winnend af kunnen sluiten. Een minder alerte fase van een paar minuten in de tweede helft werd de ploeg van KNVB-coach Peter van Dort uiteindelijk fataal, waardoor er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord stond.

Het verlies ten spijt, bood de manier van spelen van Onder 15 perspectief. "Zowel verdedigend als aanvallend waren we de bovenliggende partij", sprak Van Dort. "We speelden goed positiespel van achteruit en controleerden de wedstrijd. We hebben ook meer kansen gehad dan België, dat echt over een goede ploeg beschikt met veel snelheid. Op beslissende momenten maakten wij echter fouten, daar wist België van te profiteren."

België liep uit naar een 3-0 voorsprong. Pas in de slotminuut wist Onder 15 iets terug te doen, toen aanvoerder Liam van Gelderen uit een hoekschop bij de tweede paal de 3-1 achter de Belgische doelman kopte.

Statistieken:

België - Nederland 3-1 (0-0).

Scoreverloop: 63. Brants 1-0, 67. Sidibe 2-0 (pen.), 75. Vandermeulen 3-0, 80. Van Gelderen 3-1.

Gele kaart: Bansé (België), Veenendaal (Nederland).

Opstelling Nederland: Ruigrok; Maduro (65. Sambo), Van Gelderen, Vos, Veenendaal; Bel, Pherai (50. Burger), Timan; Maddy (70. Besuijen), Tahiri (40. Boadu), Azarkan (56. Thomas).

Oranje onder 15 Oranje onder 15 Lees het complete verslag van Onder 15 tegen België op OnsOranje.nl!