Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een dag die Abdessamad Attahiri zich altijd zal heugen

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2017, 13:24
1:09

Voorste rij tweede van rechts: Abdessamad Attahiri. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands zaalvoetbalteam is twee dagen te gast op St. Georges Park. 'Home of the England teams'. Zeg maar het Zeist van Engeland. De spelers kijken hun ogen uit op de thuisbasis van de Engelse bond, waar het aan niets ontbreekt, maar voor een speler wordt het een trip om nooit te vergeten: Abdessamad Attahiri.

Al twee keer eerder stond Appie zoals zijn roepnaam luidt op het punt zijn debuut te maken. Een blessure aan de meniscus gooide telkens roet in het eten. En ook in Engeland is hij niet pijnvrij. Dit keer is een ontstoken kies de boosdoener. Attahiri wil niet voor een derde keer afhaken, neemt pijnstillers een trekt het shirt van Oranje aan. Voor het eerst.

Verrassing

Dat helpt nog een beetje extra om pijn te verzachten. "Maar ik voelde mij in het veld niet helemaal 100 procent." Tot hij aan de linkerkant van het veld de bal krijgt, stijlvol langs zijn tegenstander glipt en de bal hard en zuiver in de lange hoek plaatst. "Toen voelde ik mij meer dan 100 procent," zegt Attahiri lachend.

Het Nederlands zaalvoetbalteam verslaat de Engelsen overtuigend met 7-0. Na afloop van de wedstrijd heeft het team nog een verrassing voor Attahiri in petto. Beduusd door alle aandacht neemt hij als aandenken aan zijn memorabele debuut zijn wedstrijdshirt met nummer 10 in ontvangst.

Samenvatting van Engeland - Nederlands zaalvoetbalteam op 8/1/2017. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen