Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind: ‘Het houdt maar niet op’

KNVB Media
KNVB Media
9 november 2016, 23:18

Vincent Janssen viel geblesseerd uit tegen België na een botsing met doelman Mignolet. - Foto: KNVB Media

Wellicht nog belangrijker dan de 1-1 eindstand tegen België, zijn de drie nieuwe blessuregevallen waarmee bondscoach Danny Blind werd geconfronteerd. Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens vielen uit. "Het houdt maar niet op."

"Is het ongelooflijk", reageerde Blind voor de camera van SBS6. Zondag speelt Oranje tegen Luxemburg. "Lens is daarvoor kansloos, Janssen waarschijnlijk ook. Van Schaars moeten we dat nog even afwachten."

Niet goed

Spits Vincent Janssen viel uit met een vervelende hoofdblessure na een botsing met de Belgische keeper. "Hij mist 20 minuten in zijn geheugen. Dat is niet goed, natuurlijk. We gaan vanavond en morgen goed inventariseren en beslissen dan of we spelers moeten toevoegen."

Maar er was ook goed nieuws. De oefenwedstrijd leverde bij het Nederlands elftal twee debutanten op. Na rust kwamen de PSV’ers Joshua Brenet en Bart Ramselaar binnen de lijnen. Na afloop ontvingen zij het ‘Haasje’. 

Gefeliciteerd

Ik zweef nog een beetje

"Ik zweef nog een beetje", gaf Brenet na afloop aan. "Ik ben in de kleedkamer zojuist gefeliciteerd. Dit is prachtig, heel mooi om mee te maken. Spelen in het Nederlands elftal is altijd een droom geweest." Brenet maakte een goede indruk en beloonde zijn positieve optreden bijna met een treffer. "Hij kwam er goed in", had bondscoach Danny Blind gezien. "Al had hij van mij die 2-0 wel mogen maken."

De blik is nu gericht op Luxemburg-uit. Blind: "Dat zal een totaal andere wedstrijd worden, waarin wij de bal hebben. Daar zullen we inventief moeten zijn."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen