Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind: 'Uitgangspunt voor komende wedstrijden is duidelijk'

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2016, 12:32

Bondscoach Danny Blind tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Op de persconferentie lichtte bondscoach Danny Blind zijn selectie voor de wedstrijden tegen België en Luxemburg verder toe. “Dat ik 25 spelers heb geselecteerd, geeft aan dat we te kampen hebben met wat blessures. Spelers hebben een druk programma en er zijn wat vraagtekens.”

Naast Arjen Robben, die woensdag zal aansluiten bij het Nederlands elftal, lichtte Danny Blind ook de uitverkiezing van Quincy Promes extra toe. “We zijn in afwachting van de resultaten van de foto’s van zijn enkel. Zoals bekend raakte hij in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk geblesseerd, maar daarna heeft hij onder meer een bijna volledige wedstrijd gespeeld tegen CSKA Moskou. Twee dagen geleden heeft hij echter tijdens de training een moment gehad, met dezelfde enkel en dezelfde plek. De kans dat hij niet speelt tegen België is heel groot, dat hij niet speelt tegen Luxemburg is groot. Hij kan dus nog afvallen als de dokter zegt dat het niet goed is.”

Strootman

In overleg hebben we echter besloten dat hij deze interlandperiode gebruikt om volledig te herstellen van wat kleine pijntjes

“Strootman is geschorst tegen Luxemburg, maar ik heb wel met hem gesproken om hem op te roepen voor de oefenwedstrijd tegen België”, zei Blind over de afwezigheid van Strootman. “Gisteren heeft hij negentig minuten gespeeld bij zijn club, dus het had gekund. In overleg hebben we echter besloten dat hij deze interlandperiode gebruikt om volledig te herstellen van wat kleine pijntjes.”

Wel van de partij is Jeremain Lens. De aanvaller keert terug na een afwezigheid van een jaar in de selectie van Oranje. “Hij maakt een goede indruk. Hij is een krachtige, explosieve speler die altijd met zijn acties komt. We hebben wat problemen op de flanken, met Promes en Robben. Daarom moeten we alternatieven hebben.”

Jeremain Lens speelde vorig jaar tegen Tsjechië voor het laatst voor Oranje.

“Het uitgangspunt is duidelijk", zei Blind over de periode tot en met de zomer. "We hebben in de eerste drie kwalificatiewedstrijden punten laten liggen, onverdiend of niet. Los van de vriendschappelijke duels tegen België en Italie moeten we twee keer winnen van Luxemburg en uit tegen Bulgarije, dus negen punten behalen.”

Blind: 'Zeegelaar maakt stabiele indruk als linksback' Blind: 'Zeegelaar maakt stabiele indruk als linksback' Bekijk hier een verdere toelichting van bondscoach Danny Blind. Robben terug; Zeegelaar debutant in selectie Oranje Robben terug; Zeegelaar debutant in selectie Oranje Bekijk de volledige selectie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen