Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie Nederland-België in Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2016, 11:04

Woensdag 9 november kleurt de Amsterdam ArenA weer Oranje. - Foto: KNVB Media

De Derby der Lage Landen! Woensdag neemt Oranje het voor de 126ste keer op tegen de Rode Duivels. Vanwege meerdere gelijktijdige evenementen wordt het extra druk in het ArenA-gebied. We adviseren je extra vroeg van huis te gaan. Lees hier alle praktische bezoekersinformatie voor de wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

Nederland - België is een prachtig affiche. Extra bijzonder is het afscheid van Joris Mathijsen en John Heitinga. Beide ex-internationals worden voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. En komt Wesley Sneijder in actie? Dan is dat zijn 125ste interland!

Het OnsOranjePark; plezier voor jong en oud.

OnsOranjePark

Voor de wedstrijd kun je weer op het OnsOranjePark terecht. Het OnsOranjePark vindt van 17.00 uur tot 20.00 uur plaats naast het stadion aan de zijde van de ArenA Boulevard.

Dans mee met de 538 DJ’s On Tour, zing mee tijdens live-optredens van onder andere de Originals en vermaak je met diverse activiteiten. OnsOranje is ook aanwezig, voor vragen over de Kidsclub of de Oranje ClubCard.

Wedstrijdsjaal Wedstrijdsjaal Op vertoon van je Oranje ClubCard kun je bij de stand van knvbshop.nl de officiële wedstrijdsjaal aanschaffen voor €7,50 (normaal €12,50). Hierbij geldt: op = op.

Vervoer

Auto

De parkeerterreinen rondom de ArenA zijn vanaf 16.00 uur beschikbaar voor parkeerders met een vooraf aangeschaft parkeerbewijs. P2 is deze avond exclusief gereserveerd voor Belgische fans. In de Ziggo Dome spelen de Red Hot Chili Peppers voor 17.000 fans. Dit zorgt voor extra drukte, houd hier dus rekening mee! 

Eenmaal onderweg? Volg @VID_KNVB op Twitter voor de laatste updates over de verkeerssituatie op de wegen richting het stadion.

Routeplanner Routeplanner Via deze link krijg je persoonlijke reisadvies voor je bezoek aan de Amsterdam ArenA. Boek direct je parkeerplaats vanaf € 10,-, of je vervoersbewijs voor het OV.

Openbaar Vervoer

Trein
NS Stations ‘Bijlmer ArenA’ en ‘Duivendrecht’ liggen op loopafstand van het stadion. Richting Amsterdam en Utrecht raden we je aan via ‘Bijlmer ArenA’ te reizen. Richting Den Haag en Amersfoort is station ‘Duivendrecht’ de beste optie.

Metro
Op 5 minuten loopafstand van de Amsterdam ArenA bevinden zich de metrostations ‘Strandvliet’ en metrostation ‘Bijlmer ArenA’, te bereiken met lijn 50 en 54.

Bus
Vanuit de regio is de Amsterdam ArenA ook per streekbus te bereiken met de lijnen 29, 158, 174, 177 en 178.

De R-Net rijdt vanaf het station Haarlem via Hoofddorp, Schiphol en Amstelveen naar station Bijlmer ArenA. Bijlmer ArenA ligt op loopafstand van de Amsterdam ArenA.

9292 9292 Voor exacte vertrek- en aankomsttijden kun je kijken op de website van 9292.

Stadion

Sfeervak: staan toegestaan, vrije zitplaatskeuze niet

Oranje-supporters in de Amsterdam ArenA.

Heb je tickets gekocht voor het sfeervak? Bereid je er dan op voor dat supporters in dit vak voor hun eigen stoel mogen staan. Je bent verplicht de stoel te bezetten die ook op je ticket staat. Er is geen vrije zitplaatskeuze. De trappen moeten te allen tijde vrij blijven. Dit geldt voor het gehele stadion. Bij opkomst wordt er een spandoek omhoog getrokken over het sfeervak.

Familievak

Een aantal vakken in het stadion zijn familievakken. Kinderen tot en met 14 jaar beleven daar een gezellige avond, te midden van leeftijdsgenoten en hun begeleiders. En wij zorgen voor extra entertainment op en achter de tribunes.

Print je tickets!

Heb je jouw ticket(s) online gekocht in de KNVB Ticketshop? Vergeet dan niet om je tickets uit te printen. Alleen met een geprint ticket heb je toegang tot het stadion. Een ticket op een smartphone kan niet gescand worden en geeft dus géén toegang.

Catering

Er zijn diverse cateringpunten in en rond de Amsterdam ArenA. In het stadion kun je uitsluitend met PIN betalen. Op het OnsOranjePark betaal je met munten. Die betaal je eveneens vooraf uitsluitend met PIN. Binnen de stadionhekken wordt geen alcohol geschonken.

Rookvrij

KNVB evenementen zijn rookvrij. Dat geldt ook voor deze wedstrijd. Roken is vanaf het moment dat je het stadion betreedt niet meer toegestaan.

Parkeren mindervaliden

In parkeergarage P1 Transferium zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar. Op vertoon van je Europese Gehandicapten-kaart kunt je hier inrijden en parkeren tegen het normale evenemententarief van € 20,-. Deze parkeerplaatsen zijn niet vooraf te reserveren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen