Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind: ‘Robben mogelijk alsnog bij Oranje’

KNVB Media
KNVB Media
30 september 2016, 12:48
1:12

Mogelijk sluit Arjen Robben wel aan bij de selectie van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Arjen Robben sluit mogelijk alsnog aan bij het Nederlands elftal. Dat maakte bondscoach Danny Blind bekend op de persconferentie waar hij zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk toelichtte.

"Ik heb Arjen vanochtend nog uitvoerig gesproken", aldus Blind. "Sinds maart heeft hij er uit gelegen. Hij heeft er nu twee invalbeurten op zitten, dat is nog heel weinig. Arjen wilt heel graag en staat in de steigers. Hij wilt naar het WK, misschien wel zijn laatste. Morgen speelt Bayern München thuis tegen Köln en als hij dan in de basis start, gaan we daarna gezamenlijk overleggen of het haalbaar is dat hij zich bij ons meldt – in de driehoek KNVB, Bayern München, Arjen Robben. Met gezond verstand zullen we tot een beslissing komen."

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij is er in ieder geval weer bij. De verdediger ontbrak ruim een jaar wegens een knieblessure, maar maakt nu weer voor het eerst onderdeel uit van de selectie. "Stefan is een goede verdediger, maar heeft een moeilijk jaar achter de rug door blessures. Hij heeft nu een aantal wedstrijden 90 minuten gespeeld en houdt zich goed. Voor ons is hij een goede kracht."

Danny Blind over Stefan de Vrij.

"Met de aanwezigheid van Fred Grim ben ik heel blij", vertelde Bind over de nieuwe assistent-bondscoach. "De komende twee interlands zullen we het ‘klein’ houden, na de wedstrijden in november gaan we kijken of er nog een derde assistent bij komt. Frans Hoek en Fred Grim leveren kwaliteit op hun vakgebied en dat is prettig voor mij. Met hun moeten we op de nul kunnen spelen", zei de bondscoach met een knipoog naar het verleden als doelman van zijn twee collega’s.

Resultaat

"Vooraf is het moeilijk te zeggen waar we tevreden mee zijn in deze twee kwalificatiewedstrijden. Ik wil niet zeggen dat ik op voorhand tevreden zou zijn geweest met een 1-1 gelijkspel in Zweden, maar gezien het verloop van die wedstrijd was ik dat zeker niet. We hebben daar kansen laten liggen. Frankrijk is een topland die makkelijk twee elftallen kunnen opstellen, maar dat wil zeker niet zeggen dat wij kansloos zijn."

'Je loopt niet zomaar over Wit-Rusland heen'

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen