Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Steven Berghuis over de perfecte voorzet

KNVB Media
KNVB Media
30 augustus 2016, 12:30
1:09

Vincent Janssen bedankt Steven Berghuis na zijn perfecte voorzet tegen Polen. - Foto: KNVB Media

Steven Berghuis staat bekend om zijn fijne linker. Afgelopen weekend schoot hij nog op fraaie wijze de 3-1 binnen voor Feyenoord tegen Excelsior. Maar net zo lief legt hij de bal klaar op het hoofd van een spits, zoals bij Vincent Janssen in de interland tegen Polen. OnsOranje vroeg Berghuis zijn eigen voorzet te analyseren. "Je weet vaak wel dat je hem goed raakt."

De bal moet over de eerste verdediger heen

De verdediger van Polen gaf hem even wat ruimte en dat moet je bij Steven Berghuis niet doen. "Hij valt me niet aan waardoor ik geen eens een actie hoef te maken. Ik tik de bal even naar links en dan zwiep ik hem erin. Deze voorzet was wat meer op gevoel. Niet hard aangesneden, maar ik hield mijn lichaam naar achteren om de bal omhoog te scheppen." Dit wordt een kans. Dat voelt hij meteen. "Je weet vaak wel dat je hem goed raakt. Dat de bal mooi omhoog gaat en de eerste verdediger passeert. Hij moet over die eerste verdediger heen." 

Voldaan gevoel

— Steven Berghuis snelt langs zijn Poolse tegenstander.

Want daarachter staat Vincent Janssen die van de voorzet een assist maakt. Doet hij dat niet dan is iedereen die bal al weer vergeten. Nu komt iedereen op Berghuis af om hem te feliciteren. Janssen als eerste. "Je bent direct betrokken bij een goal. Teamgenoten juichen met je. Dat geeft een voldaan gevoel."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen