Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ING en KNVB verlengen samenwerking tot en met 2022

KNVB Media
KNVB Media
25 augustus 2016, 11:34

Nick Jue en Bert van Oostveen ondertekenden donderdag een contract dat beide partijen tot 2022 aan elkaar zal verbinden. - Foto: KNVB Media

De KNVB en ING hebben het lopende sponsorcontract opengebroken en verlengd tot en met 2022. Als hoofdsponsor van de KNVB ondersteunt ING Oranje, het Nederlandse amateurvoetbal, G-voetbal, meisjesvoetbal en de OranjeLeeuwinnen.

Behalve van de KNVB is ING ook hoofdsponsor van 145 amateurverenigingen. Deze contracten verlengt ING ook na afloop van de huidige sponsorperiode (2014-2017) met drie jaar tot en met 2020. ING is ook voornemens de contracten met de 330 subsponsorclubs te verlengen.

De KNVB is blij met en trots op de verlenging van het sponsorcontract met ING

“De KNVB is blij met en trots op de verlenging van het sponsorcontract met ING. Vanaf 1996 is ING een trouwe sponsor gebleken, die Oranje en het Nederlandse amateurvoetbal steunt in goede en minder goede tijden. Een sponsor die weet wat er leeft in de maatschappij en bij amateurverenigingen en die de KNVB ondersteunt om de sport en de clubs vooruit te helpen. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën of vrijwilligersbeleid. Dat maakt de samenwerking met ING behalve een hele succesvolle, ook een hele logische. Het openbreken en het verlengen van het sponsorcontract is een signaal van vertrouwen in de KNVB”, aldus Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal.

ING is sinds 1996 sponsor van de KNVB en het Nederlands elftal.

ING ook langer verbonden aan amateurclubs

De ING heeft als sponsor de ambitie het totale Nederlandse voetbal vooruit te helpen

ING steunt het totale Nederlandse voetbal. Nick Jue, CEO ING Nederland: “De samenwerking draait om heel veel meer dan het Nederlands elftal en de overige selectieteams. Net als de KNVB is ING betrokken bij de maatschappij. Daarom hebben we als sponsor de ambitie het totale Nederlandse voetbal vooruit te helpen. We ondersteunen 475 amateurverenigingen verspreid door heel Nederland waarvan 145 als hoofdsponsor. Dat blijven we doen. Daarom zullen we de contracten met deze verenigingen na afloop van de huidige sponsorperiode met drie jaar verlengen tot 2020."

Van Oostveen: 'Vanaf 1996 is ING een trouwe sponsor gebleken, die Oranje en het Nederlandse amateurvoetbal steunt in goede en minder goede tijden'.

"We gaan daarnaast verenigingen die dat willen, faciliteren en professionaliseren", vervolgt hij. "Met concrete tips om clubs financieel gezond te houden of te maken. Maar ook met ledenwerving, vrijwilligersbeleid en accommodatiezaken. De afgelopen jaren hebben we geleerd dat de KNVB en ING samen het verschil maken voor clubs en het voetbal. Met onze sponsoring en onze betrokkenheid dragen we daar aan bij.”

ING betrokken sinds 1996

ING is sinds 1996 sponsor van de KNVB en het Nederlands elftal. In 2010 werd zij hoofdsponsor. Een duurzaam partnerschap als dat van de KNVB en ING biedt een stabiele basis om het (amateur)voetbal in Nederland te organiseren, verder te ontwikkelen en vooruit te helpen. Met onder meer vernieuwende concepten zoals het Welpenvoetbalprogramma, waarin kinderen van 4 – 6 jaar spelenderwijs kennismaken met voetbal, en ‘Crowdfunding voor amateurverenigingen’, waarmee clubs worden geholpen zelf meer inkomsten te genereren. ING juicht de organisatie van het EK Vrouwenvoetbal in 2017 toe en zal samen met de KNVB verschillende activiteiten opzetten ter verdere promotie van het vrouwenvoetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen