Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje na tien jaar terug op Lansdowne Road

KNVB Media
KNVB Media
15 december 2015, 12:03

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal speelt aan het eind van het lopende seizoen, na afloop van de nationale clubcompetities, een aantal oefenduels ter voorbereiding op de WK-kwalificatiereeks. Veel deelnemers aan UEFA EURO 2016, waaronder Ierland, hebben zich bij de KNVB gemeld om te oefenen tegen Oranje, alvorens af te reizen naar Frankrijk. Met de Ieren is afgesproken elkaar op vrijdag 27 mei in Dublin te treffen.

De aftrap in het Aviva Stadium, dat is gebouwd op de grond van het vroegere Lansdowne Road Stadium, is om 19.45 uur plaatselijke tijd (20.45 uur in Nederland).

De KNVB hoopt de gesprekken met andere potentiële tegenstanders snel af te ronden en tot een definitieve invulling te komen van Oranjes voorbereiding - met dit keer uitsluitend uitduels - op de zware plaatsingsreeks voor het WK 2018. Deze start voor Nederland met een uitwedstrijd tegen Zweden op dinsdag 6 september.

Frankrijk en Engeland

De ploeg van bondscoach Danny Blind komt in 2016 rondom Pasen eerst in actie tegen Frankrijk. Het duel met de gastheer van UEFA EURO 2016 is geagendeerd voor vrijdag 25 maart, vanaf 20.45 uur. Daarna vertrekt de ploeg van bondscoach Danny Blind naar Londen voor een vriendschappelijk treffen met Engeland. Deze wedstrijd vindt plaats op dinsdag 29 maart in het Wembley Stadium.

De laatste ontmoeting tussen Ierland en Nederland dateert van 16 augustus 2006. Oranje won het oefenduel op Lansdowne Road met 4-0, dankzij doelpunten van Klaas Jan Huntelaar (2x), Arjen Robben en Robin van Persie.

Kaartverkoop Nederland - Frankrijk Kaartverkoop Nederland - Frankrijk

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen