Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-update (11): Frankrijk mazzelt, Zwitserland naar huis

KNVB Media
KNVB Media
27 juli 2017, 6:48

Frankrijk gaat verder naar de kwartfinale. Voor Zwitserland is het EK afgelopen. - Foto: UEFA.com

Nederland is gastheer van het Europees kampioenschap vrouwen. Wat gebeurt er allemaal rond WEURO 2017? Hier op KNVB.nl gedurende het toernooi elke ochtend een kersverse EK-update.

Bijna was het toernooi één van haar kanshebbers kwijt. Frankrijk, de nummer drie van de wereld, had woensdag op de slotdag in groep C aan een punt genoeg tegen Zwitserland. Nadat Eve Perisset in Breda de doorgebroken Ramona Bachmann had neergelegd en met rood kon vertrekken werd het ineens een lastig karwei. Helemaal toen Ana-Maria Crnogorcevic uit de vrije trap die volgde ook nog eens de 1-0 voor Zwitserland aantekende.

Een massaal ontvangst voor de Franse vrouwen in Breda.

Camille Aby stelde uiteindelijk een kwartier voor tijd de plek in de kwartfinale veilig met een rake vrije trap. Verder dan een gelijkspel kwam Frankrijk niet, waardoor het Oostenrijk in de groep voor moest laten gaan. Hierdoor lijkt voor Frankrijk een clash met het sterke Engeland eraan te komen.

Oostenrijk won met 3-0 van het al uitgeschakelde IJsland. Met zeven punten plaatste de ploeg zich glansrijk voor de kwartfinale. Tijd voor de polonaise door de catacomben van Het Kasteel!

Oostenrijk viert feest na het behalen van de kwartfinale.

De haka van IJsland

IJsland gaat weer naar huis. De mannen hadden vorig jaar op het EK in Frankrijk meer succes, maar de sfeer rondom de duels van de vrouwen was er niet minder om. Ook na drie nederlagen en de uitschakeling feestten de speelsters en supporters op traditionele wijze.

Een feest dat woensdag eerder op de dag ook al in Rotterdam was gevierd. En zelfs de politie deed mee!

EK-vandaag

Donderdag staan de laatste groepsduels op het programma. In groep D worden de laatste tickets voor de kwartfinale uitgedeeld. Engeland heeft met zes punten uit twee duels de beste papieren. In Tilburg is Portugal (drie punten) de tegenstander. Ook Spanje heeft drie punten na twee duels. In Deventer neemt de ploeg het op tegen het nog puntloze Schotland. De aftrap van beide duels is om 20.45 uur.

De stand in groep D voorafgaand aan de laatste speelronde. Foto: WEURO2017.nl


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen