Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalfestival in Rotterdam: 7 oktober

KNVB Media
KNVB Media
23 september 2016, 17:02

Aanmelden voor het Voetbalfestival kan tot maandag 3 oktober. - Foto: KNVB Media

Het EK Vrouwenvoetbal vindt volgend jaar plaats in Nederland en dit wordt groots gevierd tijdens het Voetbalfestival in Rotterdam op vrijdag 7 oktober.

Het Voetbalfestival wordt georganiseerd door de KNVB in samenwerking met Gemeente Rotterdam en IJ.V.V. De Zwervers. Met als doel: meer meiden kennis te laten maken met het meidenvoetbal in Rotterdam en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal voor hun vereniging biedt.

Programma

Tijdens het Voetbalfestival wordt er op Sportpark ‘De Groote Stee’ een meidenvoetbaltoernooi gespeeld. Hier kunnen zowel voetballende meiden als niet-voetballende meiden in de leeftijd 10 tot en met 16 jaar aan meedoen. Ook de moeders worden niet vergeten: voor hen wordt er een speciale voetbaltraining verzorgd.

Het Voetbalfestival opent haar deuren om 16.00 uur en om 16.30 uur is de start van het toernooi. Om 18.15 uur wordt het middagprogramma afgesloten en gaan alle deelneemsters naar huis met een leuke goodiebag vol (voetbal)spullen en twee kaartjes voor een Eredivisiewedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen.

Ladies night

Voor meiden vanaf 16 jaar wordt er daarna nog een speciale Ladies Night Spelregels georganiseerd. Dit is een interactieve avond waarbij een vrouwelijke KNVB-scheidsrechter aan de hand van videobeelden in gesprek gaat over spelregels om meiden meer plezier op het veld te laten beleven.

Het avondprogramma bestaat uit verschillende workshops over vrouwenvoetbal. Om 19.00 uur wordt de avond geopend, waarin er vooruitgeblikt wordt op het EK Vrouwenvoetbal. Vervolgens worden er drie parallelsessies georganiseerd, waarbij er gekozen kan worden tussen de kaderscholing Coachen, de themabijeenkomst Werving & Behoud en de workshop Diversiteit.

Tijdens deze avond kunnen bestuurders, trainers en coaches van verschillende verenigingen uit regio Rotterdam met elkaar in gesprek gaan over alle mogelijkheden op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal en hun kennis en ervaringen uitdelen.

Meedoen?

Het Voetbalfestival bestaat uit verschillende onderdelen, zodat er voor ieder wat wils is. Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik op het desbetreffende onderdeel om je in te schrijven. Aanmelden kan tot maandag 3 oktober.

Deelname aan al deze activiteiten is gratis. De activiteiten vinden plaats bij IJ.V.V. De Zwervers op Sportpark ‘De Groote Stee’.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen