Purmersteijn wint districtsbeker West 1

22 mei 2017, 14:33

Een topseizoen voor Purmersteijn: kampioen en bekerwinnaar. - Foto: KNVB Media

Op zaterdag 20 mei speelden ADO’20 en Purmersteijn de finale van de districtsbeker in West I. Op het zonovergoten sportpark van SV de Rijp waren ruim 1500 toeschouwers getuige van een echte bekerthriller.

Beide teams waren inmiddels al kampioen (ADO’20 in de Hoofdklasse A en Purmersteijn in de 1e klasse A) en streden voor een historische dubbel. Ze schoten uit de startblokken. Binnen een kwartier stond het al 1-1 door doelpunten van Jesper de Vré (ADO’20) en Yassin El Yaakoubi (Purmersteijn).

Bekerthriller

De wedstrijd ontpopte zich vervolgens tot een ware bekerthriller. ADO’20 kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Rick Neele. Maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd dwong Rowin Mol toch nog een verlenging af voor Purmersteijn.

Hierin vielen uiteindelijk geen doelpunten waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Beide teams gingen gelijk op, tot aan de laatste strafschop. ADO’20 miste en zo won Purmersteijn de strafschoppenreeks met 5-4 en daarmee de districtsbeker én de dubbel.

Samenvatting ADO'20 - Purmersteijn | 20 mei 2017 (Bekerfinale)

Tot in de puntjes

De KNVB wil SV De Rijp bedanken voor een geweldige dag waarbij alles tot in de puntjes was geregeld door de vele vrijwilligers. Verder ook onze dank aan zowel ADO’20 als Purmersteijn die er, samen met al het publiek, een schitterende finale van maakten.