Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe convenantperiode in Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2016, 15:59

Een nieuw convenant voor de komende vier jaar is een feit - Foto: KNVB Media

Ter opvolging van twaalf succesvolle jaren van het Utrechtse voetbalconvenant is op woensdag 13 april het nieuwe convenant 'Samen voetballen in Utrecht' ondertekend. Het convenant is een samenwerking tussen alle 32 veldvoetbalverenigingen in Utrecht, Vereniging Sport Utrecht, gemeente Utrecht, KNVB en FC Utrecht.

Door samen te werken op thema’s als Sportiviteit & Respect, de vitale vereniging en de vitaal+ vereniging ontwikkelt het Utrechtse voetballandschap zich nog beter. De voetbalpassie die alle zestig aanwezigen toonden beloofd veel goeds voor de komende vier seizoenen Utrechts voetbalconvenant.

Sportiviteit en Respect

Voorafgaand aan de ondertekening stond het thema Sportiviteit en Respect centraal, door alle verenigingen onderschreven als belangrijkste onderwerp van het convenant. De goede zaken, zoals het gebruik van de contactenlijst, werden doorgenomen. Bart van Steen van Sporting’70: "Het werkt ontzettend prettig dat wanneer je iemand belt over een incident, je zeker weet dat deze persoon de situatie serieus neemt en een oplossingsgerichte intentie heeft."

Daarnaast waren er verbetersuggesties. Rinaldo Terlaan van Faja Lobi/KDS gaf  aan dat 'alle clubs nog beter hun best kunnen doen om hun scheidsrechters op te leiden en te begeleiden, maar ook in bescherming te nemen'. Het meest uitblinkende nieuwe idee is om samen met grote broer FC Utrecht een speelweekend in het nieuwe seizoen te organiseren in het teken van Sportiviteit en Respect.

Belang van convenant

Tijdens de ondertekening maakten verenigingen en de directeuren van de samenwerkende organisaties duidelijk dat het convenant belangrijk is voor de ontwikkeling van zowel het voetbal als de stad Utrecht. "Dit is ontzettend mooi voor de belangrijkste sport van Utrecht, voetbal als grootste sport, maar ook met de meeste impact in de samenleving"; zei wethouder Sport Paulus Jansen.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, ziet een mooie wisselwerking vanuit het convenant. "Als profvoetbalclub kunnen wij niet zonder aanvoer van talent vanuit jullie clubs en mensen die FC Utrecht supporten. Onze naam, spelers en trainers kunnen de clubs helpen om activiteiten en gedrag bij (jeugd)spelers beter onder de aandacht te krijgen."

'Verbinding en dialoog'

Jan Dirk van der Zee — Foto: KNVB Media

Directeur VSU, Hanneke van der Marel, was vooral enorm trots op het convenant. "Het convenant bevestigt dat verbinding en met elkaar in dialoog gaan van essentieel belang is voor zowel de voetbalverenigingen als de betrokken organisaties."

KNVB directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee, vond het erg mooi om te zien wat verenigingen samen kunnen bereiken. Hij ondersteunt dit door aan te geven dat hij het idee van een digitaal evaluatieformulier voor wedstrijden zeer interessant vindt en dat dit mogelijk landelijk ingevoerd gaat worden.

 

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen