Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alfa- en Drenthe College pakken titels MBO zaalvoetbal Drenthe

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2017, 9:34

Op 7 februari 2017 vond het MBO-kampioenschap van Drenthe plaats. - Foto: KNVB Media

Studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe College (MBO) bouwden op 7 februari de sporthal Angelslo om tot het toneel voor het MBO-kampioenschap zaalvoetbal van Drenthe. Een toernooi dat in het teken stond van een vitaal leven.

In het openingswoord stond respect centraal. Tijdens de wedstrijden bleek dat iedereen dit had opgepikt. Er werden handen geschud, vervelende opmerkingen bleven achterwege en men hielp elkaar overeind na een val.

Spanning

Bij de vrouwen hadden zich vier teams aangemeld. Het Alfa College liet er geen gras over groeien en pakte met de volle winst de titel. Bij de mannen was het spannender. De teams streden fanatiek om de winst. Na de kruisfinale plaatsten het Alfa College (Assen) en het Drenthe College (Assen) zich voor de finale. De twee ploegen waren gewaagd aan elkaar. De spanning in de sporthal was te snijden. Uiteindelijke pakte het team van het Drenthe College de winst na stafschoppen.

De organisatoren kijken samen met de deelnemers, KNVB scheidsrechters, begeleiders en vrijwilligers terug op een succesvolle en sportieve editie van deze titelstrijd.

Vitale burgers en werknemers

Het platform Bewegen en Sport , de KNVB en de MBO’s werken samen aan een vitaal burger- en werknemerschap  dat van grote waarde is bij de toekomstige beroepsuitoefening van alle mbo-studenten. Daarnaast kunnen bewegen en sport bijdragen aan het terugdringen van voortijdig schoolverlaten. Daarom leidt het MBO vitale burgers en werknemers op, met een gezonde en actieve leefstijl. Zaalvoetbal in alle provincies en een finale in Amsterdam maken onderdeel uit van deze samenwerking.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen