Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jan ten Hoopen postuum Lid van Verdienste

KNVB Media
KNVB Media
23 mei 2016, 12:00

Jan ten Hoopen heeft veel betekend voor de KNVB en DIO/Oosterwolde in het bijzonder. - Foto: KNVB Media

Op 25 september 2015 werden wij opgeschrikt door het plotselinge overlijden van ons verenigingsraadslid Jan ten Hoopen uit Oosterwolde. Jan werd 69 jaar.

Hij overleed enkele weken voordat hij af zou treden bij de KNVB als verenigingsraadslid. Vanwege zijn vele werk voor de KNVB stond de voetbalbond op het punt om Jan te onderscheiden als Lid van Verdienste. Wij vinden dat de jarenlange inzet van Jan ten Hoopen voor de KNVB niet vergeten mag worden.

DIO/Oosterwolde

Familie en betrokkenen kwamen daarom op vrijdag 20 bijeen in de kantine van DIO/Oosterwolde, de vereniging waar Jan ten Hoopen van 1983 tot 1993 voorzitter was. Daar reikte KNVB-ambassadeur Wim Stroetinga de onderscheiding Lid van Verdienste voor Jan ten Hoopen postuum uit aan zijn vrouw Hannie ten Hoopen.

Kenner van het amateurvoetbal

Wim Stroetinga benadrukte dat Jan heel veel heeft betekend voor de KNVB in het algemeen en de voetbalverenigingen in het bijzonder. In de periode 1993 tot 2014 deed hij dat vanuit de functie afgevaardigde amateurvoetbal en in het laatste jaar als verenigingsraadslid. Samen met collega-afgevaardigden nam hij in Zeist besluiten op basis van zijn knowhow van de voetbalsport en de verenigingen van het KNVB district Noord. Hij voerde zijn functie gedegen en integer uit. In november 2011 heeft Jan daarvoor al de gouden waarderingsspeld van de KNVB in ontvangst mogen nemen.

Wij herinneren ons Jan als een fijn persoon om mee samen te werken!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen