Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Friese Boys ontvangt cheque van Zwaluwen Jeugd Actie

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2016, 13:12

De subsidieaanvraag van vv Friese Boys werd gehonoreerd door Zwaluwen Jeugd Actie - Foto: KNVB Media

vv Friese Boys heeft donderdag 14 april een cheque ter waarde van €15.000,- ontvangen van de Zwaluwen Jeugd Actie. De cheque werd uitgereikt door Jan Beijert, coördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie.

vv Friese Boys uit Kollumerzwaag werd opgericht in 1947. Deze plaats ligt in het noorden van Friesland, een zogenoemde krimpregio. De vereniging telt ongeveer 500 leden en neemt daarmee een prominente plaats in binnen de dorpsgemeenschap. De kantine is echter toe aan een grote renovatie en het bestuur vindt dit de gelegenheid bij uitstek om de kantine aan te passen voor rolstoelgebruikers.

Gelijkvloers en invalidentoilet

Voor de financiering van het totale project heeft de ledenvergadering  ingestemd met het voorstel om een gedeelte te bekostigen uit het eigen vermogen, maar er zijn ook subsidies en giften ontvangen.   De totale kosten bedragen €105.000,-. Bij de Zwaluwen Jeugd Actie werd een subsidie aangevraagd voor het gelijkvloers maken van de kantine en het realiseren van een invalidentoilet.

Zwaluwen Jeugd Actie bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2015 — Foto: KNVB Media

De volleybalvereniging heeft al aangegeven in de toekomst graag gebruik te willen maken van de kantine en hetzelfde geldt voor de gymnastiekvereniging. Daarmee wordt het onderkomen van vv Friese Boys een multifunctionele ruimte voor de hele dorpsgemeenschap, waarin velen gebruik kunnen maken van de vernieuwde kantine, inclusief de aanpassingen voor invaliden en rolstoelgebruikers.

Na de zomer hoopt men het project te hebben gerealiseerd. Het is mooi om te zien dat in deze dorpsgemeenschap 'voetbal voor iedereen' is. Zwaluwen Jeugd Actie Zwaluwen Jeugd Actie Al sinds 1960 komen de Nederlandse jeugdvoetballers in actie voor kinderen met een spierziekte of andere beperking.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen