Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Welkom nieuwe pupillenscheidsrechters

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2015, 9:33

Foto: KNVB

Het jeugdbestuur en de scheidsrechterscommissie van vv Gorecht zijn zeer trots, dat vijftien jeugdleden en drie leden van Be Quick 1897 met succes de cursus pupillenscheidsrechter hebben gevolgd en nu aangesteld gaan worden bij wedstrijden van de F-pupillen en E-pupillen.

Op een praktijkgerichte cursus is door docent Peter van Beelen, docent van de KNVB, met de jeugdleden gewerkt aan het leren van zaken, die belangrijk zijn bij het fluiten van F-junioren en E-junioren. Naast gegiechel was er veel aandacht voor de ervaring van docent en scheidsrechter Peter van Beelen en de video-instructie.

Verkenning

In de praktijk werd op de eerste cursusavond op het veld een verkenning uitgevoerd. Vanuit allerlei verschillende posities werd gekeken naar de ideale plaats om wedstrijdsituaties waar te nemen. Waar moet ik staan als de wedstrijdsituatie voor het doel is, de zijlijn, een corner, de aftrap en bij een blessur?. De tweede avond werden twee wedstrijden georganiseerd waarbij E-teams onderling speelden en de kandidaat-scheidsrechters zelf even mochten fluiten.

Na afloop was er een examen met twintig spelregelvragen voor pupillen. Allemaal hebben ze deze toets goed gemaakt.

Certificaat

De cursus is afgerond met de uitreiking van een certificaat, een embleem en een scheidsrechtershirt (bruikleen). De scheidsrechters zijn overgedragen aan Victor Ris, die de aanstelling gaat verzorgen bij vv Gorecht, waarbij rekening wordt gehouden met de eigen wedstrijd. De scheidsrechterbegeleiders gaan zorgen voor een goede begeleiding en het enthousiast houden van de nieuwe scheidsrechters.

Samen moeten wij de schouders er onder zetten om deze zeer jonge scheidsrechters te helpen hun eerste schreden te zetten. Wees als vereniging trots dat zij als scheidsrechter willen fungeren.

Tot slot past een woord van waardering aan zowel Karin de Jonge (JC vv Gorecht) voor haar enthousiaste inzet en aan Peter van Beelen (KNVB) voor zijn geduld en enthousiasme om de jonge kandidaten de 'kneepjes' van scheidsrechter bij te brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen