Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Actie ‘Kies een club’ Jeugdfonds Sport

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2022, 11:41

Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen. - Foto: KNVB Media

Aan de start van het voetbalseizoen lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur op maandag 5 september de campagne Kies een club. Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen en hebben moeite om de contributie van hun kinderen te betalen. Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op voetbal en de verwachting is dat dit aantal toeneemt. Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen.

Door via kieseenclub.nl contact met het Jeugdfonds op te nemen, brengen zij deze ouders in contact met een intermediair (zoals leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam) die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Voor alle verenigingen is er duidelijke communicatie die je via de eigen kanalen kunt delen met je leden en volgers, beschikbaar via de website van het Jeugdfonds.

‘Bij ons is echt iedereen welkom’

Bij voetbalvereniging De Wherevogels voetballen veel kinderen door bijdrages van het Jeugdfonds. Hun verhaal is via onderstaande link te lezen.

De Wherevogels: 'Bij ons is iedereen welkom' De Wherevogels: 'Bij ons is iedereen welkom' Lees het artikel.

Samenwerking

De KNVB werkt samen met het Jeugdfonds, elk kind verdient het om mee te doen en te kunnen voetballen bij de lokale voetbalvereniging. Samen streven we het doel na om zoveel mogelijk ouders te ondersteunen, wanneer het financieel moeilijk(er) wordt om de contributie voor hun kind(eren) te betalen. 

Jeugdfonds Jeugdfonds Ga voor meer informatie naar de website van het Jeugdfonds.

Niemand buitenspel!

Ook partner ING (samen met KNVB en andere partijen) wil ouders en verenigingen helpen om te zorgen dat alle kinderen kunnen blijven voetballen. Als hoofdsponsor van het Nederlands voetbal zet ING zich ervoor in dat ieder kind moet kunnen voetballen. Vaak zijn er toch meer mogelijkheden om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Mogelijkheden die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. Om gezinnen lokaal te helpen met het vinden van de juiste (lokale) regelingen wil ING bij verenigingen een financieel contactpersoon aanstellen om ouders, leden en vrijwilligers om hen (uiteraard) vertrouwelijk te helpen en begeleiden bij het aanvragen van bestaande regelingen (waaronder de mogelijkheden van het Jeugdfonds).

Niemand buitenspel Niemand buitenspel Ga naar de website van ING.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen