Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oude tijden herleven in Tegelen

KNVB Media
KNVB Media
2 juni 2017, 10:19

Oude tijden herleven bij Sportclub Irene in Tegelen. - Foto: KNVB Media

Je ziet op steeds meer verenigingssites de rubriek 'Uit de oude doos'. Een stuk nostalgie. Trots. Waardering. Clubgeschiedenis. Clubliefde. Ook de website van Sportclub Irene uit Tegelen kent deze rubriek.

Wanneer je oudere leden vraagt of ze deze rubriek ook lezen, krijg je vaak als antwoord 'Nee, want ik heb geen internet'. Om juist deze doelgroep aandacht te geven en voor de vereniging te behouden, organiseerden Jan Trepels en Martin Wilbers speciaal voor hen een middag op de club.

Oude tijden herleven

Soms kan het simpel zijn om mensen aan je club te blijven verbinden

De kantine vol met vooral mannen die mooie herinneringen ophalen met kennissen van vroeger. Mensen uit verschillende Limburgse plaatsen - Beek, Weert, Baarlo, Reuver, Belfeld en uiteraard Tegelen. Voor veel mensen was het een weerzien met vroegere teamgenoten na veertig of vijftig jaar. Onder het genot van een bakje koffie en een stukje Limburgse vlaai die prachtige momenten van vroeger weer oprakelen; uiteraard een beetje aangedikt.

Het programma is eenvoudig: voor de pauze laat Trepels de vele verenigingen de revue passeren waaruit uiteindelijk Sportclub Irene is ontstaan. Een pauze waarin kleine groepjes elkaar al opzoeken en weer gevonden hebben. Na de pauze worden oude foto’s, krantenartikelen, jubileumboekjes getoond, die gelach en opmerkingen opleveren als 'Ooh, dat is die en die'. Al met al een mooie middag met veel waardering en de wens om dit soort momenten te herhalen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen