Succesvol 7x7 35/45+ toernooi dankzij samenwerking

UITGEGEVEN: woensdag, 23 november 2011 17:47 LAATST GEWIJZIGD: woensdag, 23 november 2011 18:05

Het moment was eindelijk aangebroken, vrijdag 18 november. Aan de aftrap van de eerste wedstrijd in de categorie 35+ stond Sander van Stiphout. ,,Geweldig om weer met zoveel bekenden op het veld te staan. Zowel teamgenoten van nu en vroeger en ook de tegenstanders waar we in het verleden tegen hebben gespeeld staan weer samen op het veld”, aldus de initiatiefnemer.

Samenwerking SC Helmondia, MULO en RKPVV een succes!
Vanaf augustus is Sander van Stiphout in samenwerking met de KNVB aan de slag gegaan om het Continental 7x7 35/45+voetbal in Helmond op de kaart te zetten. ,,De reacties van de deelnemers bevestigen exact de gedachte waarom we dit toernooi hebben georganiseerd”, aldus Sander. Diverse oud-spelers hebben tijdens het toernooi aangegeven dit vaker te willen doen. Wie weet brengt dit ze weer terug bij de vereniging, waar ze om verschillende redenen ooit gestopt zijn met actief voetballen.
 
De basis voor het toernooi is gelegd tijdens een informatiebijeenkomst in september. De verenigingen SC Helmondia, MULO en RKPVV hebben toen de intentie naar elkaar uitgesproken om te starten met het 7x7 35/45+voetbal. Het nieuwe kunstgrasveld op Sportpark De Braak, ontstaan uit de goede samenwerking tussen SC Helmondia en MULO, was de ideale locatie. Uiteindelijk speelden in totaal 7 teams vanuit deze verenigingen mee om de titel.
 
Voordat de wedstrijden begonnen was het de wethouder sport van de gemeente Helmond, de heer Van den Heuvel, die de officiële opening voor zijn rekening nam. ,,Het is zeer bijzonder om als wethouder sport een voetbaltoernooi te openen. Helemaal als dit een toernooi is voor 35- en 45plussers", aldus de wethouder.
 
Omhaal
 
Onder toeziend oog van de wethouder en vele andere supporters trapten de teams om 19.00 uur af. Nadat de eerste wedstrijd in beide categorieën eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, was het SC Helmondia 2 (35+) dat het eerste doelpunt maakte. Een hoofdrol hierbij was weggelegd voor twee oud-spelers van SC Helmondia. Via een prachtige omhaal was het John Kuijpers, die uit een voorzet van Mies van Extel het net wist te vinden en daarmee zorgde voor de 1-0 overwinning.
 
Derde helft

Rond 21.00 uur klonk het laatste fluitsignaal van de slotwedstrijden. Na een zeer sportief toernooi verzamelden de teams zich in de kantine. Om de sfeer van het toernooi voort te zetten tijdens de derde helft was er door SC Helmondia gezorgd voor een liveband. Natuurlijk kan een toernooi niet eindigen zonder winnaar. Uit handen van KNVB districtsbestuurslid mevrouw Maas, ontvingen de winnaars van beide categorieën de felbegeerde trofee. De eindstand van de toernooien was als volgt:
 
35+ Toernooi    
Winnaar: MULO 1  
2e plaats: SC Helmondia 1  
3e plaats: SC Helmondia 2  
4e plaats: MULO 2

45+ Toernooi
Winnaar: SC Helmondia
2e plaats: RKPVV
3e plaats: MULO
 
Vervolg

Met de organisatie van dit promotietoernooi hebben de verenigingen in samenwerking met de KNVB gekeken naar de kansen die dit concept ze biedt. Veel oud-leden en niet actieve leden waren erg enthousiast over de mogelijkheden om op deze manier toch actief te blijven binnen de voetbalsport. ,,Helaas namen slechts 3 verenigingen deel aan het toernooi”, aldus Sander van Stiphout. ,,Het zou mooi zijn als meer Helmondse verenigingen inzien dat dit concept kansen biedt, zeker met de ondersteuning de KNVB de clubs kan geven”.

De komende weken zal de KNVB samen met de verenigingen gaan kijken naar het vervolg van het 7x7 35/45+ voetbal in Helmond. Ontwikkelingen op dit gebied kunt u teruglezen in de nieuwsbrief die de KNVB maandelijks uitbrengt. Wilt u deze nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens en verenigingsnaam naar Zuid2-marketing@knvb.nl of neem contact op met Gerrit Rietveld via 046-4819441.
 STUUR DE LINK VAN DIT ARTIKEL NAAR: