Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sarasola (Ajax) voor zeven wedstrijden uitgesloten

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2017, 14:56

Eli Sarasola kan in beroep gaan tegen de uitspraak van de landelijke tuchtcommissie. - Foto: KNVB Media

De landelijke tuchtcommissie amateurvoetbal heeft Ajax-speelster Eli Sarasola voor zeven wedstrijden uitgesloten. De Spaanse keeper heeft zich schuldig gemaakt aan het slaan van een tegenstander in de KNVB Bekerfinale tegen PSV op 2 juni, die door Ajax met 2-0 werd gewonnen.

Sarasola gaf PSV-speelster Lucie Akkerman in de 28e minuut van de finale in Den Haag een stomp in de maagstreek. Het voorval werd niet door de arbitrage opgemerkt, maar wel duidelijk waargenomen door de camera's van FOX Sports dat de wedstrijd live uitzond. Op basis van die videobeelden en de verklaring van Akkerman acht de tuchtcommissie bewezen dat de goalie zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenspeelster.

Richtlijn

De richtlijn voor het slaan van een tegenspeler is conform paragraaf 2.3.2.1 van de Handleiding tuchtzaken amateurvoetbal - seizoen 2016/’17 - een uitsluiting van zeven tot tien wedstrijden. De landelijke tuchtcommissie ziet geen reden om van de ondergrens van deze richtlijn af te wijken en legt Sarasola een schorsing van zeven wedstrijden op. Sarasola en Ajax kunnen in beroep gaan tegen de uitspraak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen