Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Omar El Baad (SC Cambuur) mist halve finale KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2017, 9:30

Omar El Baad moet hopen dat zijn medespelers blijven stunten. Dan kan hij wel de Bekerfinale spelen. - Foto: KNVB Media

Voor Omar El Baad had de historische bekeravond van SC Cambuur een bitter randje. De jonge verdediger ontving in het duel met FC Utrecht zijn tweede gele kaart in de KNVB Bekercompetitie. El Baad is daarom automatisch geschorst voor een bekerwedstrijd.

Hij mist nu de eerste halve finale in de geschiedenis van SC Cambuur en moet hopen dat zijn medespelers blijven stunten. Voor de Bekerfinale is hij weer speelgerechtigd. 

Eerdere uitsluitingen deze week:

De tuchtcommissie schorst Sparta-trainer Alex Pastoor voor drie beker- en/of competitiewedstrijden, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). Deze straf is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

De oefenmeester van de Rotterdammers krijgt deze straf opgelegd naar aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd tegen AZ, die zaterdagavond in een 1-1 gelijkspel eindigde. Pastoor maakte zich tijdens dat duel schuldig aan onbehoorlijk gedrag door dreigende taal tegenover de vierde official te uiten. De tuchtcommissie vindt het gedrag van Pastoor buitengewoon ongepast en kwam hierdoor tot drie wedstijden uitsluiting. Pastoor kan nog in beroep gaan tegen de straf.

 

Foor twee duels uitgesloten

Ook Navarone Foor is voor twee duels uitgesloten. De speler van Vitesse kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie achtereenvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijden van het eerste elftal van zijn club, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. 

Foor accepteerde dat voorstel en mist daardoor het KNVB Bekerduel met Feyenoord en de competitiewedstrijd tegen AZ. De middenvelder maakte zich zaterdag in de wedstrijd tegen FC Groningen schuldig aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander. Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde hem in de 86e minuut met een rode kaart van het veld.

Overige uitsluitingen

Willem Janssen (FC Utrecht), Hector Moreno (PSV) en Johan Voskamp (RKC Waalwijk) kregen afgelopen weekend hun vijfde waarschuwing. Zij moeten de eerstvolgende competitiewedstrijd van hun club toekijken.

Datzelfde geldt voor Josimar Lima van FC Emmen en Stephen Warmolts van Helmond Sport. Zij kregen twee keer geel voorgehouden en zijn daardoor voor het eerstvolgende competitieduel van hun club geschorst.

Van Berkel vrijgesproken

Crescendo van Berkel is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager. Die speler van Telstar zou volgens het voorstel voor vier achtereenvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijden van het eerste elftal van zijn club, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, uitgesloten zijn, maar is het daar niet mee eens. De tuchtcommissie heeft Van Berkel vrijgesproken.

Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Bekijk het volledige overzicht met uitsluitingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen