Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Licentiecommissie kan degradatie als straf opleggen

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2016, 8:08

De licentiecommissie krijgt vanaf het seizoen 2017/'18 een extra sanctiemogelijkheid - Foto: KNVB Media

De licentiecommissie krijgt vanaf het seizoen 2017/’18 de mogelijkheid om een club in het betaald voetbal te bestraffen met degradatie. Dat is dinsdag bepaald tijdens de jaarlijkse algemene vergadering betaald voetbal in Zeist.

Alle clubs zijn voor deze maatregel, maar besloten is daar – vanwege de huidige situatie rond FC Twente – nu nog niet over te stemmen. Het wordt meegenomen in het licentiesysteem 3.0, waar in het voorjaar van 2017 over gestemd wordt.

Met de voorgenomen reglementswijziging, dat dus vanaf het seizoen 2017/'18 van kracht moet gaan, krijgt de licentiecommissie de mogelijkheid om een club te bestraffen met degradatie. Dat is een extra sanctiemogelijkheid. Op dit moment is alleen het verstrekken van een geldboete of het intrekken van de licentie voor het spelen van betaald voetbal als sanctie mogelijk. Toelichting Van Oostveen Toelichting Van Oostveen Bekijk de toelichting van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen bij de NOS omtrent de situatie van FC Twente en de licentiecommissie.

FC Twente

De licentiecommissie nam vorige week het voorgenomen besluit dat FC Twente komend seizoen in de Jupiler League uitkomt. Daarmee wordt de club uit Enschede een tweede kans geboden nadat het doelbewust herhaaldelijk de licentiecommissie, de andere clubs en de KNVB heeft misleid. Op basis van het licentiereglement wordt de licentie van FC Twente voor het spelen van betaald voetbal ingetrokken. Vervolgens krijgen de Tukkers direct een nieuwe licentie, omdat de club schoon schip maakte. Met die nieuwe licentie stroomt FC Twente in op het laagste profniveau en dat is de Jupiler League.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen