Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strafschoppenserie FC Lisse - HSV Hoek opnieuw

KNVB Media
KNVB Media
25 september 2017, 17:35

De nieuwe strafschoppenserie vindt op 4 oktober plaats op Sportpark Ter Specke in Lisse. - Foto: KNVB Media

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft maandag na contact met de International Football Association Board (IFAB) besloten dat de strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd FC Lisse - Hoek in de 1e ronde van de KNVB Beker moet worden overgenomen. De winnaar van de strafschoppenserie speelt in de 2e ronde een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

De wedstrijd tussen FC Lisse en Hoek eindigde afgelopen woensdag na 120 minuten in een 2-2 gelijkspel. Tijdens de strafschoppenserie werden de strafschoppen echter niet om en om genomen, zoals vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal, maar volgens het ABBA-systeem, waar momenteel mee wordt geëxperimenteerd (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan twee keer ploeg A, etc.). De KNVB maakt geen onderdeel uit van deze pilot en experimenteert hier dus niet mee.

Voorbereiding en kosten

De KNVB heeft woensdag 4 oktober voorgesteld als datum voor de nieuwe strafschoppenserie, om beide clubs voldoende gelegenheid te bieden om zich voor te bereiden. Het nemen van de strafschoppen vindt plaats op Sportpark Ter Specke met dezelfde spelers die op het veld stonden aan het einde van de verlenging.

De KNVB erkent dat het een vervelende situatie is en heeft daarom besloten nader bepaalde kosten rondom de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.


Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen