Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB onderzoekt penaltyserie FC Lisse – Hoek

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2017, 14:07

In het bekertoernooi worden bij een strafschoppenserie de penalty's om en om genomen. - Foto: KNVB Media

De KNVB onderzoekt de penaltyserie na afloop van de wedstrijd FC Lisse – Hoek woensdagavond in de 1e ronde van de KNVB Beker.

Na een 2-2 eindstand (na verlenging) was FC Lisse woensdag in de penaltyserie met 5-4 te sterk voor Hoek. Tijdens de strafschoppenserie werden de penalty’s echter niet om en om genomen, zoals vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal, maar volgens het ABBA-systeem waar de UEFA momenteel mee experimenteert.

Onafhankelijk

Op dit moment heeft de KNVB de kwestie neergelegd bij de onafhankelijke adviesgroep spelregels en de internationale spelregelcommissie IFAB. Aan hen wordt gevraagd hoe er het beste met deze situatie omgegaan kan worden. Het bestuur betaald voetbal zal moeten beslissen of deze uitkomst geldig is en dat de uitslag blijft staan of dat de penaltyserie (of wedstrijd) ongeldig wordt verklaard vanwege een foutieve strafschoppenserie.

Loting

Bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker gaat donderdagavond na afloop van de wedstrijd SDC Putten - PSV het balletje FC Lisse/Hoek in de koker.

KNVB Beker KNVB Beker Alles over het toernooi om de KNVB Beker


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen