Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

64 clubs op weg naar honderdste bekerfinale

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2017, 8:32

De weg naar de Kuip ligt weer open voor 64 clubs. - Foto: KNVB Media

Na twee kwalificatieronden met alleen amateurclubs is er zaterdagavond geloot voor de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi. Op weg naar de honderdste bekerfinale gingen 64 clubs in de koker. Dat leverde meteen een aantal mooie affiches op.

Zo speelt landskampioen Feyenoord thuis tegen ADO Den Haag. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar in de derde ronde en won Feyenoord met 4-1. Ook in het duel Excelsior - Heerenveen staan er twee clubs uit de Eredivisie tegenover elkaar. In de kantines van Scheveningen en SDC Putten ging gejuich op. Zij krijgen respectievelijk Ajax en PSV op bezoek.

Vitesse

Bekerhouder Vitesse begint de jacht op prolongatie met een uitwedstrijd bij de Amsterdamse hoofdklasser AVV Swift, dat debuteert in het toernooi om de KNVB Beker. Ook FC Utrecht moet naar Amsterdam afreizen voor het duel met de amateurtak van Ajax dat ook in de hoofdklasse uitkomt. En ook VVSB is er weer bij. De club uit Noordwijkerhout die twee jaar geleden verraste door de halve finale te bereiken, start thuis tegen Telstar.

De volledige loting

— Alle wedstrijden in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi op een rij.

Vierde wissel

Tijdens het bekertoernooi test de KNVB een nieuwe spelregel. Bij verlenging is het coaches toegestaan om een vierde wisselspeler in te brengen. Voor deze test heeft de KNVB toestemming gekregen van de internationale spelregelcommissie IFAB.

De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld op 19, 20 en 21 september.

Vitesse wint KNVB Beker Vitesse wint KNVB Beker Vitesse schreef vorig seizoen historie door voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker te winnen.


Contactinformatie KNVB Campus

Kom alles te weten over een bezoek aan de KNVB Campus

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen