Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoek en Quick Boys naar hoofdtoernooi KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus 2017, 17:26

71 amateurclubs en 34 betaald voetbalclubs strijden dit seizoen om de zilveren dennenappel. - Foto: KNVB Media

De race naar de Kuip is zaterdag begonnen met de eerste kwalificatieduels in de strijd om de KNVB Beker. Hoek en Quick Boys plaatsten zich als eersten voor het hoofdtoernooi. Beide amateurclubs wonnen op vreemde bodem hun wedstrijd in de 2e voorronde van de kwalificatiefase en zijn daarmee verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.

De 1-3 zege van Hoek bij ASWH was een verrassing. De Zeeuwse ploeg komt dit seizoen in de competitie immers uit in de Hoofdklasse, een niveau lager dan Derde divisionist ASWH. Grote man bij Hoek was spits Niek van Sprundel die in de eerste helft twee keer scoorde. Na rust bracht Peter de Lange de spanning in Hendrik-Ido-Ambacht even terug, maar in blessuretijd maakte Reguillo Vandepitte uit een  vrije trap de derde treffer voor Hoek.

Quick Boys deed eveneens goede zaken door in Ermelo met 1-2 te winnen. Goals van Jesse van Nieuwkerk en Max van Steen bezorgden de ploeg uit Katwijk de overwinning. Daardoor bekert ook Quick Boys door naar de 1e ronde van het hoofdtoernooi.

1e kwalificatieronde

Ook in de 1e ronde van de kwalificatiefase werden zaterdag een aantal duels gespeeld. Onder meer VVOG, Ter Leede, Buitenpost, Hercules, vv Dongen en Capelle verlengden door te winnen hun bekeravontuur. Zij stromen door naar de 2e ronde van de kwalificatiefase.

Opzet KNVB beker Opzet KNVB beker Het KNVB Bekertoernooi kent in het seizoen 2017/'18 een kwalificatiefase en het hoofdtoernooi.

Vierde wissel

Vanaf de start van het KNVB Bekertoernooi 2017/'18 mogen clubs in de verlenging van een bekerduel een vierde wissel doorvoeren. Voor deze test heeft de KNVB toestemming gekregen van de internationale spelregelcommissie IFAB. In onder meer de FA Cup, de Scottish Cup, de Confederations Cup en de Wereldbeker voor clubteams wordt ook geëxperimenteerd met een vierde invaller.

KNVB Beker programma KNVB Beker programma Bekijk het volledige programma van de 1e en 2e ronde van de kwalificatiefase.


Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen