Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Wolfswinkel geniet: ‘We hebben wel wat neergezet’

KNVB Media
KNVB Media
30 april 2017, 20:45

Matchwinner Ricky van Wolfswinkel: ‘We hebben wel wat neergezet’. - Foto: KNVB Media

Ricky van Wolfswinkel kon zijn geluk niet op na de met 0-2 gewonnen KNVB Bekerfinale tegen AZ. Uitgerekend de spits, kind van de club, maakte beide doelpunten, waardoor de eerste prijs in de 125-jarige clubhistorie werd binnengehaald. “Twee keer scoren en de club aan zo’n prijs helpen, dat is geweldig.”

Het eindigt geweldig, maar we speelden gewoon niet goed in de eerste helft

Echt goed kwam Vitesse niet uit de startblokken in de eerste helft, zo had ook de matchwinner gezien. “Het eindigt geweldig, maar we speelden gewoon niet goed in de eerste helft.” Of dat spanning was? “Ja misschien wel uiteindelijk”, zo reageerde hij voor de camera van SBS6. “Er zijn maar weinig jongens die een bekerfinale hebben gespeeld. En we staan niet voor niks 125 jaar zonder prijs. Dan is dit wel een toppunt natuurlijk. We hebben wel wat neergezet voor de supporters en voor onszelf.”

‘De beker, dat telt’

Guram Kashia: 'Dit is zo’n enorme prestatie. Voor mezelf en voor de club'.

Dat uitgerekend hij zorgde voor beide goals, zorgde voor een brede glimlach bij de aanvaller. “Dat kan niet kapot. Beter kan niet. Twee keer scoren en de club aan zo’n prijs helpen, fantastisch. Er zullen heel veel mensen zijn die zeggen dat Vitesse niet goed heeft gespeeld, maar wij staan gewoon met die beker en dat is alles wat telt.”

Ook aanvoerder Guram Kashia was dolgelukkig na de historische bekerzege. “Dit is zo’n enorme prestatie. Voor mezelf en voor de club”, jubelde hij met een sjaal van Vitesse om zijn schouders. “Dit is een ongelofelijk gevoel. Ik wil alle supporters van Vitesse feliciteren. Wij zijn geen Ajax, Feyenoord of PSV die het gewend zijn om wat te winnen. De beker is van ons. Dit is ongelofelijk.”

‘Goal bijna logisch’

Gehuld in de rode badjas die de winnaars van de KNVB Beker krijgen, deed ook trainer Henk Fraser zijn verhaal voor de camera van SBS6. “Qua voetbal was het niet de beste finale”, moest ook de oefenmeester toegeven. “In de eerste helft kwamen we er niet uit, vond ik AZ beter voetballen, maar we zijn niet neergegaan.” Na de rust zag hij een ander Vitesse. “In de tweede helft hebben we initiatief genomen en was het bijna logisch dat wij die goal gingen maken.”

Vitesse wint de Beker Vitesse wint de Beker Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen