Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cupfighter SC Cambuur mag trots zijn op een prachtig bekerseizoen

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2017, 16:15
2:31

SC Cambuur kende een prachtig bekeravontuur en was enorm dichtbij de finale. - Foto: KNVB Media

Na een thriller en strafschoppenserie tegen AZ wist SC Cambuur de finale in De Kuip nét niet te bereiken. Maar wat hebben de Friezen als cupfighters veel kleur gegeven aan het KNVB bekertoernooi 2016-2017. De kater zal groot zijn, maar de trots mag overheersen na een swingend seizoen in de KNVB Beker.

Een zenuwslopende overwinning uit bij FC Utrecht zorgde in de kwartfinales voor ongekende vreugde bij SC Cambuur. En wat te denken van het uitschakelen van Ajax in de achtste finales, eind december vorig jaar. Die zege deed de Friezen terugdenken aan de winst op Ajax in januari 1996, toen de Amsterdammers ook werden uitgeschakeld. Eerder in het bekerseizoen moesten de amateurs van Rijnvogels en TEC eraan geloven.

De Kuip

Het Cambuur van het trainersduo Sipke Hulshoff en Arne Slot was woensdag écht dichtbij een historische finaleplaats, maar na 90 minuten en verlenging ging het mis vanaf de stip. “We wilden allemaal graag naar De Kuip. We mogen trots zijn, maar daar hebben we niets aan”, zei Martijn Barto tegen Voetbal International. Hij was één van de spelers die niet raak wisten te schieten.

De kater zal groot zijn, maar het compliment nog groter. En nu hopen we op een prachtige finale tussen Vitesse en AZ op 30 april aanstaande.

AZ bereikt finale KNVB Beker na spektakelstuk AZ bereikt finale KNVB Beker na spektakelstuk Lees het verslag van de halve finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen