Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Beker: Dirk Steensma, een leven lang Cambuur

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2017, 12:02
2:16

Sinds1997 is Dirk Steensma direct betrokken bij het eerste team van Cambuur. - Foto: KNVB Media

Samen met heel Leeuwarden leeft Dirk Steensma toe naar de halve finale van zijn club SC Cambuur, donderdagavond tegen AZ. Het clubicoon is al sinds 1979 als verzorger aan de club verbonden, maar is bovenal supporter. De 69-jarige clubman droomt hardop van de bekerfinale in De Kuip. "Dat zou een geweldige ervaring zijn."

Dirk Steensma. Baardje, snor, brilletje. Haar strak achterover gekamd. Wie ook maar iets met Cambuur te maken heeft, kent het clubicoon. Alleen al vanwege zijn loopje, als er een speler in het veld geblesseerd raakte. Met korte, rappe pasjes snelde Dirk het veld in. Gewapend met waterzak.  

Als kind al kwam hij bij de wedstrijden kijken. Legaal door de entreepoort, of iets minder legaal door een gat in het hek. Later was hij werkzaam bij de club waar hij fan van is. Sinds 1997 is hij direct betrokken bij het eerste team en zag hij meer dan 20 trainers komen en gaan.

Kampioenschap

Hij maakte een kampioenschap mee, zag zijn club via de nacompetitie promoveren. Maar het halen van de bekerfinale, dat zou wat zijn.  

 69 jaar is hij inmiddels en op parttime basis nog altijd onderdeel van Cambuur 1. Van een afscheid wil hij niets weten. "Ik wil niet dramatisch doen, maar dan wordt het leven behoorlijk leeg."

KNVB Beker programma KNVB Beker programma Het programma van de halve finale in de KNVB Beker.

KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen