Vitesse schakelt bekerhouder Feyenoord uit: 2-0

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2017, 22:40

Tighadouini juicht nadat hij Vitesse op 2-0 heeft gezet. - Foto: KNVB Media

Vitesse heeft zich als laatste club verzekerd van een plek bij de laatste vier van de KNVB Beker. De Arnhemmers schakelden donderdag in eigen huis Feyenoord uit dankzij een 2-0 overwinning. Goram Kashia en Adnane Tighadouini maakten de goals.

Beide treffers vielen in de tweede helft. Kashia kopte tien minuten na rust bij de tweede paal de 1-0 binnen na een corner van Lewis Baker. Tighadouini zorgde vijf minuten later uit de rebound (na een inzet van Ricky van Wolfswinkel) voor de tweede treffer van de thuisploeg.

Pittig duel

Bekerhouder Feyenoord had daarvoor wel kansen gecreëerd, maar kwam geen moment echt lekker in zijn spel. Steven Berghuis was in de eerste helft nog het dichtste bij een treffer geweest. Doelman Eloy Room tikte zijn fraaie vrije trap op minstens zo'n mooie wijze uit de kruising.

Kashia heeft zojuist met een rake kopbal Vitesse op voorsprong gezet.

Daarvoor was Vitesse in het pittige duel al gevaarlijk geweest via Maikel van der Werff. De verdediger kreeg een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten, maar Brad Jones redde met zijn vuisten.

In de tweede helft zocht Feyenoord, zeker na de achterstand, steeds meer de aanval. Vitesse leunde achterover en wachtte op een snelle uitbraak. Het grootste gevaar in de laatste twintig minuten kwam van de ploeg van Henk Fraser. Tighadouini raakte met zijn afgezwaaide voorzet de lat, Baker schoot in blessuretijd op de paal.

Tighadouini beslist de wedstrijd: 2-0.

Top drie uitgeschakeld

Met de uitschakeling van Feyenoord is de laatste ploeg van de traditionele 'top drie' uit het bekertoernooi. In de achtste finale sneuvelde Ajax verrassend tegen SC Cambuur: 2-1. PSV ging er zelfs in de tweede ronde al uit, na een 3-1 nederlaag tegen Sparta. De 'reuzendoders' Sparta, sc Cambuur en Vitesse behoren alle drie tot de halve finalisten, aangevuld met AZ.

Vitesse heeft met de plek in de halve finale kans op het eerste bekersucces in de historie. De Arnhemmers bereikten wel drie keer de eindstrijd; in 1912, 1927 en 1990.

WedstrijdUitslag
FC Volendam - Sparta1-1, Sparta w.n.s.
FC Utrecht - sc Cambuur2-2, Cambuur w.n.s.
AZ - sc Heerenveen1-0
Vitesse - Feyenoord2-0

Sparta bekert verder na slijtageslag Sparta bekert verder na slijtageslag Lees het verslag van de eerste kwartfinale tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam.

Cambuur schiet na Ajax ook Utrecht uit de Beker Cambuur schiet na Ajax ook Utrecht uit de Beker Lees hier het verslag van de kwartfinale tussen FC Utrecht en SC Cambuur.

AZ ten koste van Heerenveen naar halve finale KNVB Beker AZ ten koste van Heerenveen naar halve finale KNVB Beker Lees het verslag van de kwartfinale tussen AZ en sc Heerenveen. KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.