Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cupfighters PEC Zwolle en FC Utrecht ontmoeten elkaar

KNVB Media
KNVB Media
14 december 2016, 9:00

Bram van Polen: "Het bekertoernooi is iets unieks." - Foto: KNVB Media

Sommige clubs lijkt het toernooi om de KNVB Beker beter te liggen dan andere. PEC Zwolle en FC Utrecht zijn daar twee voorbeelden van. Beiden schreven in de recente edities van het bekertoernooi clubgeschiedenis en streven daar ook dit jaar weer naar.

“Het bekertoernooi is iets unieks”, zegt Bram van Polen, aanvoerder van PEC Zwolle. “Vorig jaar werden we vroeg uitgeschakeld door Feyenoord, maar in de drie seizoenen ervoor kwamen we telkens tot minimaal de halve finale. In 2014 wonnen we het toernooi zelfs. Ook dit jaar gaan we weer voor een mooi bekeravontuur.”

Belonen

We weten hoe mooi het kan zijn als je ver komt in de beker

In de Eredivisie wilt het nog niet echt vlotten voor de Zwollenaren. Na zestien wedstrijden wordt de zestiende plek bezet, al zijn de verschillen klein. Afgelopen weekend kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Willem II.

“Het was een frustrerende wedstrijd voor ons. Voor rust hebben we aardig gevoetbald en kregen we een aantal kansen, maar vergaten we onszelf te belonen. We hadden veel energie in de eerste helft gelegd en dat merkten we wel na rust. We gingen te gehaast op zoek naar een doelpunt en langzaam vloeide het vertrouwen in een overwinning weg.”

Bekertoernooi

De strijd om de KNVB Beker is voor PEC Zwolle een aangename kans om het seizoen een positieve impuls te geven. “We weten hoe mooi het kan zijn als je ver komt in de beker. Ik vind het ook wel lekker om nu nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop waar veel op het spel staat. Nog twee keer alles geven.” Zondag speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, uit tegen Heracles Almelo.

Bram van Polen juicht na zijn treffer in de gewonnen KNVB Beker-finale van 2014.

Het bekerduel van woensdag is een clash tussen twee echte cupfighters en de verliezende finalisten van de voorgaande twee seizoenen. Want waar het PEC Zwolle van Bram van Polen in 2015 de finale verloor van FC Groningen, kwamen de Utrechters vorig jaar tot de finale – waarin het uiteindelijk van Feyenoord verloor.

Competitiewedstrijd

Ik verwacht een mooie, open wedstrijd

“FC Utrecht gaat steeds beter voetballen”, concludeert Van Polen over de opponent. “We hebben al thuis tegen ze gespeeld voor de competitie, in september. In die wedstrijd speelden we een goede eerste helft, waarin we terecht op voorsprong kwamen, maar door een domme strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd speelden we toch nog gelijk.”

Het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht is op voorhand een duel om je op te verheugen. Ook Van Polen kijkt uit naar het duel. “Ik verwacht een mooie, open wedstrijd, met twee voetballende ploegen. Voor de neutrale supporter kan het een mooie pot worden. Hopelijk kunnen we onszelf nu wel belonen met een doelpuntje en plaatsen we ons voor de kwartfinale van de beker.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen