Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Programma 2e ronde KNVB Beker bekend

KNVB Media
KNVB Media
26 september 2016, 14:10

Hoofdklasser Jodan Boys droomt nog van het winnen van de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Nog 32 teams zijn in de race om dit seizoen de KNVB Beker te winnen. Het toernooi wordt eind oktober hervat met de 2e ronde, waarvoor de loting opnieuw een aantal aantrekkelijke affiches heeft opgeleverd. Het volledige programma met data en aanvangstijden voor de 2e ronde is nu bekend.

Het speelschema in de 2e ronde van de KNVB Beker.

Dinsdag 25 oktober

Ze waren de stuntploeg van vorig seizoen en ook nu is VVSB nog altijd van de partij in het KNVB Bekertoernooi. En wie weet wat er nog in het vat zit voor de Noordwijkerhouters. In de 2e ronde nemen ze het namelijk in eigen huis op tegen mede-Tweededivisionist Katwijk. De tv-camera's van FOX Sports staan voor deze kraker rond het hoofdveld opgesteld voor de live-uitzending die om 18.30 uur begint. Dat geldt een paar uur later ook voor de ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en PSV, aftrap 20.45 uur. Speciale aandacht deze dag ook voor Jodan Boys uit Gouda. De enig overgebleven Hoofdklasser in het gezelschap gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles. 

Woensdag 26 oktober

Toen Kozakken Boys bij de loting werd gekoppeld aan Ajax, ging de gedachten van vele Werkendammers meteen uit naar de legendarische bekerwedstrijd uit 2007. Wat waren ze destijds dicht bij een reuzenstunt. Pas in de verlenging moesten de amateurs het hoofd buigen voor Ajax na de beslissende goal van Dennis Rommedahl (1-2). Wat het ditmaal weer zo spannend? FOX Sports is er live bij, evenals bij de Rotterdamse stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior (20.45 uur).

Donderdag 27 oktober

PEC Zwolle veroverde in 2014 de KNVB Beker.

In de competitie loopt het nog niet optimaal bij PEC Zwolle, maar de hekkensluiter is wel nog steeds present in het KNVB Bekertoernooi. De laatste jaren gaven de Zwollenaren enorm kleur aan het toernooi. Denk aan de bekerwinst in 2014 en de finaleplaats een jaar later. In deze 2e ronde ontvangt de ploeg van Ron Jans om 18.30 uur VVV-Venlo. Op deze donderdag is het duel tussen FC Eindhoven en sc Heerenveen de laatste wedstrijd van de 2e ronde.

Profs vs amateurs: 22-10

Nog 32 clubs maken dit seizoen kans op het winnen van de zilveren dennenappel. Van de Eredivisieclubs werden N.E.C., Roda JC, FC Twente en Willem II in de 1e ronde geëlimineerd en de Jupiler League raakte liefst negen clubs kwijt in deze schifting. De Tweede divisie is nog vertegenwoordigd door zeven teams, de Derde divisie door twee teams en Jodan Boys is als enige Hoofdklasser nog van de partij. Dat betekent dat de 'stand' tussen de profs en de amateurs op dit moment 22-10 is. De beloftenteams zijn uitgesloten van deelname. 

NiveauAantalClubs
Eredivisie14ADO Den Haag, AZ, Ajax, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, PEC Zwolle, PSV, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse
Jupiler League8Almere City FC, SC Cambuur, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waalwijk, Telstar, FC Volendam, VVV-Venlo
Tweede divisie7Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, Spakenburg, TEC, UNA, VVSB
Derde divisie, zaterdag2ASWH, IJsselmeervogels
Derde divisie, zondag0 
Hoofdklasse1Jodan Boys

TV

De tv-kijker is voor het KNVB Bekertoernooi thuis bij FOX Sports én Veronica. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn elke avond twee wedstrijden live te zien op FOX Sports 1, gevolgd door alle samenvattingen. Ook Veronica zendt de samenvattingen van alle bekerwedstrijden uit, op het open net dus.

FOX Sports 

TijdstipDinsdag 25 oktoberWoensdag 26 oktoberDonderdag 27 oktober
18.30 uurVVSB - KatwijkKozakken Boys - AjaxPEC Zwolle - VVV-Venlo
20.45 uurSparta Rotterdam - PSVFeyenoord - ExcelsiorFC Eindhoven - sc Heerenveen
AansluitendAlle samenvattingenAlle samenvattingenAlle samenvattingen

Veronica (open net)

TijdstipDinsdagWoensdagDonderdag
Rond 22.30 uurAlle samenvattingenAlle samenvattingenAlle samenvattingen

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen