Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tweede kwalificatieronde KNVB Beker start met kraker

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2016, 16:36

Jan Zoutman na het algeheel amateurkampioenschap met IJsselmeervogels in 2011. - Foto: KNVB Media

In de tweede kwalificatieronde van de strijd om de KNVB Beker bijten Quick Boys en IJsselmeervogels dinsdag om 20.00 uur het spits af. Het duel tussen de derdedivisionisten, tevens de twee succesvolste zaterdagclubs ooit, is het eerste van 21 duels waarbij deelname aan het hoofdtoernooi van de KNVB Beker de inzet is.

Voor Jan Zoutman, trainer van Quick Boys, heeft het duel van vanavond een speciaal tintje. Tussen 2010 en 2013 was hij trainer bij IJsselmeervogels; een periode waarin de Spakenburgers onder meer twee keer (2010 en 2011) algeheel amateurkampioen werden.

Rentree

Voor Quick Boys, dat vorig seizoen kampioen werd in de voormalige Hoofdklasse B, is het na een afwezigheid van acht jaar de rentree in het KNVB Bekertoernooi. De Katwijkers boekten afgelopen weekeinde hun eerste overwinning in de Derde divisie zaterdag, door met 2-1 van ONS Sneek te winnen.

Een week eerder verloor Quick Boys van FC Lisse (2-1). IJsselmeervogels wacht nog op de eerste driepunter; zaterdag verloor het met 4-2 van ASWH, de eerste wedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen SteDoCo.

Woensdag: FC Cupkoorts

Woensdagavond vinden de overige twintig duels plaats in de tweede kwalificatieronde van het KNVB Bekertoernooi. Rondom deze wedstrijden, die plaatsvinden van 17.30 tot 22.30 uur, maakt de KNVB samen met FC Afkicken een speciale live-uitzending. Het programma FC Cupkoorts wordt online uitgezonden via het officiële YouTube-kanaal van de KNVB en dat van FC Afkicken. Vijf uur lang wordt verslag gedaan langs de bekervelden. FC Cupkoorts FC Cupkoorts De uitzending FC Cupkoorts is te bekijken via knvb.nl/live.


Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen