Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en FC Afkicken maken uitzending voor KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
22 augustus 2016, 21:00

FC Afkicken is woensdag langs de lijn bij twintig velden van Sneek tot Landgraaf. - Foto: KNVB Media

De KNVB maakt aanstaande woensdag van 17.30 tot 22.30 uur samen met FC Afkicken een speciale live-uitzending die geheel is gewijd aan de 2e kwalificatieronde van de KNVB Beker. Het programma FC Cupkoorts wordt online uitgezonden via het officiële YouTube-kanaal van de KNVB en dat van FC Afkicken.

In deze kwalificatieronde strijden 42 amateurverenigingen om een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Omdat deze 21 duels niet op televisie worden uitgezonden, ziet de KNVB dit als een kans om extra aandacht te schenken aan amateurvoetbal in het algemeen en het bekertoernooi 2016/’17 in het bijzonder.

Mogelijk zit tussen de 42 clubs een nieuwe sensatieclub.

Vorig seizoen nog wist immers amateurclub VVSB als ware cupfighter zelfs door te dringen tot de halve finales en genoot voetbalminnend Nederland van een ongekende bekerstunt. De weg naar de Kuip is intussen opnieuw begonnen en mogelijk zit tussen deze 42 clubs een nieuwe sensatieclub. De loting voor het hoofdtoernooi is aanstaande zaterdag, waarbij ook betaald voetbalclubs instromen.

Vijf uur lang live, van Sneek tot Landgraaf

Het vijf uur durende live-programma FC Cupkoorts wordt woensdagavond uitgezonden. Langs de lijn bij twintig velden van Sneek tot Landgraaf (één wedstrijd wordt al gespeeld op dinsdag) is bij elk duel een verslaggever aanwezig met wie de personen in de studio schakelen. De presentatie is handen van Neal Petersen en side-kick/amateurvoetbalkenner Jean-Paul Rison van FC Afkicken, een voetbalkanaal op YouTube gemaakt door mensen met een passie voor voetbal. Als gast schuift KNVB’s directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee aan. De spelende clubs zijn geïnformeerd over dit bijzondere online project. De KNVB zal de gehele live-uitzending ook laten zien via KNVB.nl.

FC Afkicken FC Afkicken FC Cupkoorts is woensdag live van 17.30 uur - 22.30 uur op het YouTube-kanaal van FC Afkicken. KNVB.nl/live KNVB.nl/live FC Cupkoorts is ook te bekijken via KNVB.nl/live. KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen