Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Ajax geeft strijd om titel Jupiler League nog niet op

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2017, 12:11

Abdelhak Nouri maakt de openingsgoal in de uitwedstrijd tegen FC Oss. - Foto: KNVB Media

Jong Ajax heeft vrijdagavond het gat met koploper VVV, dat maandag in pas in actie komt, teruggebracht naar 5 punten. De Amsterdammers wonnen met 0-3 bij FC Oss. De andere achtervolgers lijken af te haken. Zowel Jong PSV, FC Volendam en MVV Maastricht speelde gelijk.

Jong Ajax was met een flink aantal selectiespelers afgereisd naar Oss voor het eerste duel in de vierde periode. Nouri, Cerny, Van de Beek, Cassiera, Kluivert en Tete stonden in de basis en van begin af aan sterker dan FC Oss. Nouri maakt de 0-1 na een fijn passje van Cerny. En voor rust stond er dankzij Cassiera al 0-2 op het scorebord. Kenny Tete besliste het duel definitief na een uur spelen met de 0-3.

De nummers drie, vier en vijf speelden allen gelijk. Jong PSV doelpuntloos tegen Fortuna Sittard, dat na de winterstop sterk acteert onder trainer Sunday Oliseh. FC Volendam speelde thuis verrassend gelijk tegen het laaggeplaatste FC Dordrecht. MVV kan vlak voor tijd nog net een punt redden in het duel met Almere City: 2-2.

Laatste kans op Play-Offs

— De Graafschap heeft onder Henk de Jong de weg omhoog gevonden.

RKC Waalwijk knalde de vierde periode in met een 5-2 zege op Helmond Sport, dat al een periodetitel op zak heeft. Twintig minuten stond de ploeg uit Waalwijk nog 2-1 achter. Ook FC Eindhoven en De Graafschap grepen het begin van een nieuwe periode aan voor een kickstart. Eindhoven versloeg Telstar met 4-2. De Superboeren behaalden op karakter een 2-1 zege op NAC. Het was de derde zege op rij voor De Graafschap, dat onder Henk de Jong de weg omhoog gevonden lijkt te hebben en de laatste kans grijpt op de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

 

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle resultaten van de 28ste speelronde.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de stand na 28 speelronden.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen